Kasim Ayinin Kitap Kurtlari Belli Oldu

Yarinlarin kitap okuyan, bilinçli nesillerini yetistirmek için geçtigimiz ay Il Milli Egitim Müdürlügünce baslatilan “Okuma Zamani” adli proje etkinlikleri kapsaminda kasim ayi Kitap Kurtlari belli oldu.

Kasim Ayinin Kitap Kurtlari Belli Oldu

Bir ay boyunca okunan kitaplar ve sayfa sayilari ilimiz ögrenci ve ögretmenleri ile okuma formlarina islendi. Ögrencilerin okuma istatistikleri belirlenerek ögretmenler tarafindan sinif birincileri ve okul birincileri tespit edildi. Il Müdürlügüne gönderilen kitap okuma bilgileriyle siniflar bazinda il birincileri belirlenerek ilimizin en çok kitap okuyan ögrencileri www.okumazamani.org sitesinde duyuruldu.
“Okunan her satir, her cümle hem mazimize hem de istikbalimize dogru attigimiz bir adimdir.” diyerek baslangici yapilan proje yil boyu sürdürülecek etkinliklerle devam edecek. Il ve ilçelerde yapilan çesitli kitap okuma faaliyetleriyle toplumsal farkindaligi artirma çalismalari sürüyor. Bu noktada okullarin ve Karaman halkinin gençlerimizin daha çok kitapla bulusmalarini saglayacak organizasyonlar üstlenmeleri, hedeflenen kazanimlara ulasmayi kolaylastiracaktir.
Kasim ayi sonuçlari hakkinda konusan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu “Ilk ay itibariyle iyi sonuçlar aldik. Gelecek aylarda kitap okuma oranlarinin giderek artacagi inancindayim. Gelecegimizin varisleri olan ögrencilerimizi donanimli yetismelerine imkan saglayacak nitelikli kitaplarla bulusturmaliyiz. Bu sayede çocuklarimiz geçmisimizde de yer alan bilgi gücünün farkina vararak gelecegimizi imar edeceklerdir.” dedi.
Il Müdürü Sultanoglu konusmasinin devaminda projenin iyi insan yetistirmeye önemli katki saglayacagini belirterek “Biz okuma meselesini hallettigimizde egitimde birçok seyi tamamlamis olacagiz. Bizim amacimiz ilk önce Fen Lisesi kazandirmak, doktor, mühendis yetistirmek degil; önce iyi insan yetistirmektir. Bu iyi insanlar arasindan doktorlar, mühendisler, hakimler çikacaktir.” diyerek konusmasina son verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284