Kitap Kurtlarından Kuntoğlu'na Ziyaret 

Okuma alışkanlığı ve kültürünün artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması için Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile Karaman Valiliği arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Kişisel Kitap Tavsiye Akıllı Uygulaması (KOP-Kitapp)” projesine katılan ve dereceye giren öğrenciler Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Kitap Kurtlarından Kuntoğlu'na Ziyaret 

Projenin Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz tarafından sekiz ilde okul müdürlükleriyle koordineli olarak yürütüldüğünü söyleyen Bifa Ortaokulu Müdürü Hüsnü Dabak, “Kişisel Kitap Tavsiye Akıllı Uygulamasının” Türkçe öğretmenleri rehberliğinde uygulandığını söyledi. 
Proje kapsamında 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri tarafından akıllı telefon veya tablet üzerinden öğrencilerin okuma seviyeleri ve ilgi alanlarının belirlendiğine dikkat çeken Hüsnü Dabak, “Projeye ilişkin olarak geliştirilen uygulamanın öğrencilere tavsiye ettiği altı kitaptan birini tercih eden öğrencilerimiz, okulumuz kütüphanesine gönderilen kitaplardan alarak projeye dâhil oldular. Öğrencilerimiz kitap okurken ve kitabı bitirdikten sonra uygulama ile ilgili soruları cevaplayarak projeyi dijital ortamda uygulamış oldular. Uygulama sonunda en çok kitap okuyarak dereceye giren kırk öğrencimize ise KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ödüller verildi” dedi.
Kuntoğlu “Bu Tür Projeler Gönül İşidir”
Bifa Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Okuma kültüründe farkındalık oluşturularak kitap okumanın sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte koordineli olarak ‘KOP Okuyor’ projesini gerçekleştirdik. Yine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle Piri Reis İlkokulu bünyesinde kurulan ve halka açık zenginleştirilmiş çocuk kütüphanesinin açılışını yaptık. Bu projelerinin ortak amacı kitap okumayı yaygınlaştırmaktır. Kitap okumak önce gündemimizde sonra da hayatımızın içinde yer almalıdır. Okumak hayatımızın içinde yer olursa farkındalık oluşuyor. Okumaya ilişkin tüm projelerde yer almaya özen gösteriyoruz. Okuma kültürüne katkı sağladıkları için başta Bifa Ortaokulu idarecileri olmak üzere öğretmenlerine, öğrenci ve velilerine teşekkür ediyorum. Bu tür projeler gönül işidir. İnşallah gelecekte öğrencilerimiz de meslek sahibi olduklarında böyle güzel projelere imza atarlar. Sizleri tekrar tebrik ediyor ve daha nice güzel projelerde yer almanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Bifa Ortaokul Müdürü Hüsnü Dabak, Türkçe Öğretmenleri Hilal Ayoğlu, Mihman Kaya ve öğrencilerin bulunduğu ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun Kişisel Kitap Tavsiye Akıllı Uygulaması (KOP-Kitapp) Projesinde dereceye giren öğrencileri ödüllendirmesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.


 

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2019, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284