KMÜ Besyo’da Özel Yetenek Sinavi Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) özel yetenek sinavi basladi.

KMÜ Besyo’da Özel Yetenek Sinavi Basladi

Yogun katilimin yasandigi sinava 383’ü bayan, 1031’i erkek olmak üzere toplam 1414 kisi basvuru yapti. Erkek adaylardan 21’i, bayanlardan ise 17 tanesi milli sporcu kontenjanindan sinava katildi. Rekor basvurunun gerçeklestigi özel yetenek sinavinin 3 gün sürmesi bekleniyor.
Özel yetenek sinavi sonucunda Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümüne 20 bayan ve 30 erkek olmak üzere toplam 50 ögrenci kabul edilecek. Spor Yöneticiligi Bölümüne de normal ve ikinci ögretimde 15’er bayan ve 25’er erkek olmak üzere toplam 80 ögrenci alinacak. Milli sporcu kontenjaniyla da 4 bayan ve 6 erkek toplam 10 ögrenci KMÜ ailesine katilacak.
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar yaptigi açiklamada otomasyon sistemi ile yapilan seçmelerin seffaf ve objektif bir sekilde gerçeklestirildigini söyledi. Akpinar “Adaylarda sürat, çabukluk, dayaniklilik gibi temel motorik özellikleri belirlemeyi amaçliyoruz. Fotosel ile baslayip biten sonuçlari aninda görebiliyoruz.” diye konustu. Yrd. Doç. Dr. Akpinar rekor basvuruya ulasmalarinin üniversitenin sporda farkindalik yaratmasinin bir sonucu oldugunu belirterek, yogun katilimdan memnuniyet duyduklarini ifade etti.
Aileler Çocuklarini Ekrandan Izlediler
Üniversitenin Iktisadi ve Idari Bilgiler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu’nda kurulan büyük ekran sayesinde çocuklarinin sinav heyecanina ortak olan ailelere, seçmeleri aninda izleme imkâni saglandi.
Çocuklariyla beraber ter döken anne-babalar üniversitenin bu hizmeti sayesinde biraz olsun meraklarini yatistirma firsati yakaladi.
Milli Hokeyciler KMÜ’ye Basvurdu
KMÜ BESYO’nun özel yetenek sinavlarina basvuran adaylar arasinda bulunan milli hokeyciler Seda Öztürk, Gözde Esgin, Kasim Das, Hasan Vehbi Çakmak ve Yunus Sahin, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar’in Türkiye Hokey Federasyonu Eski Baskani olmasi ve üniversitenin milli sporcuya deger vermesinden dolayi KMÜ’ye basvurduklarini ifade ederek Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini kazanmayi çok arzuladiklarini dile getirdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284