KMÜ Degisim Programlariyla Hareketli Bir Yil Geçirdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 2013 yilinda çok sayida Türk ve Avrupa üniversitesiyle degisim anlasmasi imzaladi.

 KMÜ Degisim Programlariyla Hareketli Bir Yil Geçirdi

Avrupa’daki 15 Ülke ve 41 Üniversite Ile Erasmus Anlasmasi Yapildi

KMÜ Erasmus Kurum Koordinatörlügünden alinan bilgilere göre 2013 yilinda KMÜ’nün Avrupa’da anlasma yaptigi ülke sayisi 15 olurken üniversite sayisi 41’i buldu.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden 2013 yilinda 31 ögrenci alti ay ya da bir yilligina Avrupa üniversitelerine gitti. Bu ögrencilerden 11’i Polonya, 8’i Litvanya, 4’ü Portekiz, 3’ü Italya, 2’si Letonya, 2’si Finlandiya ve biri de Hollanda üniversitelerini tercih etti.
KMÜ ögrencilerinin yani sira akademisyenler de degisik Avrupa üniversitelerine ders vermek amaciyla gitti. Ögretim elemanlarinin 5’i Polonya, 4’ü Çek Cumhuriyeti, 3’ü Ispanya, 3’ü Italya, 2’si Litvanya ve biri de Finlandiya’daki üniversitelere gitti. Avrupa’dan ise KMÜ’ye 2 Letonyali ögrenci ve 3 Polonyali akademisyen geldi.
Türkiye’deki 45 Üniversite Ile Farabi Anlasmasi Yapildi
KMÜ Farabi kapsaminda 2013 yilinda Türkiye’deki 45 üniversite ile protokol imzaladi. Aralarinda Akdeniz, Anadolu, Adnan Menderes, Çukurova, Ege, Firat, Gazi, Inönü, Istanbul, Selçuk, Mersin ve Uludag gibi üniversitelerin de yer aldigi degisim programi kapsaminda 37 KMÜ ögrencisi alti ay ya da bir yilligina anlasmali üniversitelerde egitim-ögretimlerine devam ederken diger üniversitelerden de 9 ögrenci ögrenim için KMÜ’ye geldi.
“Üniversite mensuplarinin farkli cografyalari ve farkli sistemleri tanimalari önemli”
Konuya iliskin bir açiklama yapan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, hizla degisen dünyada ögrenci ve personelin bilgi ve deneyimlerini artirmak amaciyla yurt içi ya da yurt disindaki üniversitelerde belli bir süre ögrenim görmesinin önemine dikkat çekerek sunlari söyledi: “Iletisim teknolojileri ve ulasimdaki hizli gelismelerle günümüzde dünya küçülmüs, insanlar arasindaki farkliliklar azalarak önyargilar kirilmistir. Üniversite mensuplarinin da dünyadaki bu degisime ayak uydurarak farkli cografyalari ve farkli sistemleri tanimalari oldukça önemlidir.”
Rektör Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin ilerleyen dönemlerde de degisim programlarini destekleyecegini ve bu kapsamda ögrenci ve personel hareketliligine yönelik çalismalarinin artarak devam edecegini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284