KMÜ Kütüphanesinden 17.255 Kitap Ödünç Alindi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kütüphanesinde bir yillik degerlendirme yapildi. Üniversite Kütüphanesinden 2011-2012 egitim-ögretim yilinda 17.255 kitap ödünç alindigi belirlendi.

KMÜ Kütüphanesinden 17.255 Kitap Ödünç Alindi
En fazla edebiyat, sosyal bilimler ve tarih-cografya alanindaki kitaplar ödünç alinirken, en çok ödünç alinan ilk üç kitap Canan Tan’in “En Son Yürekler Ölür”, Suzanne Collins’in “Açlik Oyunlari” ve Elif Safak’in “Ask” adli kitaplari oldu.
Ögrenci bazinda en fazla kitap alan akademik birim, 6.765 kitap ile Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi oldu. Fakültenin akademik birimleri arasinda en fazla kitap alan bölümün ise 1.846 kitap ile Kamu Yönetimi Bölümü oldugu belirlendi.
En fazla kitabi 15.855 kitap ile ögrenciler aldi. Akademik personel 722, idari personel ise 678 kitaptan yararlandi.
Akademik personel arasinda ödünç kitap alma durumu degerlendirildiginde, 292 kitap ile Edebiyat Fakültesi ögretim elemanlari ön sirada yer aldi. Bu fakültede ise 125 kitap ile Sosyoloji Bölümünün en çok kitap aldigi belirlendi.
Idari birimler açisindan kütüphane kullanimi degerlendirildiginde, en fazla kitap alan birim 212 kitap ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Baskanligi oldu.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, bulundurdugu 42.230 kitap ile birlikte kuruldugu üniversitelerin merkez kütüphaneleri arasinda en fazla basili kaynaga sahip kütüphane olma niteligini tasiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284