KMÜ, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman Il Milli Egitim Müdürlügünün destegiyle düzenlemis oldugu üniversite tanitim toplantilari kapsaminda, KMÜ akademisyenleri ve Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimi personeli Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesini ziyaret etti.

 KMÜ, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yaklasik 100 kisilik lise son sinif ögrencisine yönelik 10 Ekim Persembe günü düzenlenen üniversite tanitim toplantisina Müdür Oral Uykür, Müdür Yardimcisi Beytullah Adim, rehber ögretmen Yasemin Çiftçi’nin yani sira diger brans ögretmenleri de katildi.

Toplanti, KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Uzmani Aliye Kiray’in slayt esliginde genel olarak üniversitenin fakülteleri, bölümleri, sosyal alanlari ve egitim olanaklarini anlattigi sunumu ile basladi.
KMÜ Saglik Yüksekokulu Ars. Gör. Mehtap Çöplü Hemsirelik Bölümünü, staj olanaklarini anlatirken “Mezun olduktan sonra açikta kalip, is bulamayan ögrencimiz yok. Bu nedenle çok tercih edilen bir bölümüz.” dedi.
KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme Bölümü Ars. Gör. Beyazit Gülcan, Iktisat Bölümü Ars. Gör. Nazan Sahbaz, Kamu Yönetimi Bölümü Ars. Gör. Selime Yildirim bölümlerinin tanitimini yaptilar ve alanlarindaki is imkânlarini degerlendirdiler.
Üniversitenin Edebiyat Fakültesinin tanitimini Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ertug Ergürer, Tarih Bölümünden Ars. Gör. Mevlüt Günler, Sosyoloji Bölümünden Ars. Gör. Nilüfer Öztürk ve Türk Dili ve Edebiyati Bölümünden Ars. Gör. Fatih Öztürk yapti.
Ars. Gör. Fatih Öztürk “Türk Dili ve Edebiyati bölümünü egerki ilginiz varsa Türkçe’nin baskentinde okuyun. Karaman’in Türkçe’nin baskenti olmasi nedeniyle üniversitemiz bu sorumlulugu fazlasiyla tasiyor. Iki yilda bir düzenledigimiz Uluslararasi Türkçe Konusan Ögrenciler kongreleri de dilimize verdigimiz önemin bir göstergesidir.” seklinde konustu.
Malzeme Bilimleri Mühendisligi Ars. Gör. Erkul Karacaoglu ve Makine Mühendisligi Ars. Gör. Muhammet Emin Tolu Mühendislik Fakültesini ve bölümlerini anlattilar. Ars. Gör. Tolu “Karaman’da sanayi gelistigi için mühendisligin arastirma ve çalisma imkanlari çok fazla. Ayrica Karaman Günes Enerjisi Ihtisas Bölgesi seçildi ve bu yönde yatirimlar yapilacak. Rüzgâr enerjisi de çokça kullanilmakta. Yani mühendislerin birçok arastirma ve çalisma alani var. Mühendislik Fakültemizin de makine ve laboratuvar alt yapisi oldukça iyi.” ifadelerine yer verirken Ars. Gör. Karacaoglu Mühendislik Fakültesinin TÜBITAK, BAP, SAN-TEZ gibi bilimsel arastirma projelerine degindi.
Tanitim toplantisina katilan KMÜ 2012 Isletme bölümü mezunu Halil Çifter ise ögrencilere tavsiyelerde bulunarak “Neye egiliminiz varsa ona yönelin. Bu gün idealleriniz var, ancak puanlar gelince fikriniz degisiyor, açikta kalmamak için ne olursa seçiyorsunuz. Okumak için okumayin. Severek yapacaginiz bölümü seçtikten sonra, bence hangi üniversitede okudugunuzun bir önemi yok.” diye konustu.
Sunumlarin ardindan Üniversite yönetimine ve toplantiya katilan KMÜ personeline tesekkür eden Müdür Oral Uykür, okul ögretmenleriyle birlikte KMÜ personelini Ögretmenler Odasinda agirladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284