KMÜ'nün Yeni Rektörü Akgül Göreve Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Akgül, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Sabri Gökmen’den devraldı.

KMÜ'nün Yeni Rektörü Akgül Göreve Başladı

KMÜ Senato Odasında gerçekleştirilen devir teslim törenine davetliler, üniversitenin rektör yardımcıları, genel sekreteri, senato üyeleri ve daire başkanları katıldı.

“Fiziki mekânları olduğu kadar zihinleri ve gönülleri de imar etmeye uğraştık”

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ’nün kuruluşundan bu yana rektörlük görevini yapmaktan onur duyduğunu belirterek, “Göreve başlamak ne kadar heyecanlı bir durum ise görevden ayrılmak da aynı şekilde heyecan uyandıran bir durumdur. Önemli olan görevli olduğunuz sürede görevinizi en iyi şekilde yapmış olmaktır. Ben de ekip arkadaşlarımla birlikte sekiz yıllık görevimi en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştım ve şimdi bayrağı devretme vakti geldi.” dedi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hiç kimse yaptığı işlerle mükemmele ulaşamaz. Muhakkak ki bizlerin de yaptığımız işlerde eksikliklerimiz olmuştur. Bizler niyetimizi halis, gayretlerimizi de üst seviyede tutarak gerek ülkemiz ve Karaman için gerekse üniversitemiz için çalışmayı amaç edindik. Fiziki mekânları olduğu kadar zihinleri ve gönülleri de imar etmeye uğraştık. Burada gerçek dostlar edindik. Şan, şöhret, makam ve mevki değil; dostlarımızın sayısını arttırmak için gayret gösterdik. Sizlerin şahitliğinde çok işler yaptığımızı düşünüyorum. Nereden geldiğimizi, başarıya ulaşırken bize katkı verenleri ve bütün bu lütufları bize Allah’ın yaşattığını unutmadan bu günlere geldik. Allah’a bana bu ortamda, bu güzel insanlarla çalışma imkânı sunduğu için şükrediyorum.”

“Nasıl ki her göz kapama bir uyku değilse, her veda da bir ayrılık değildir”

Prof. Dr. Sabri Gökmen konuşmasının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi: “Nasıl ki her göz kapama bir uyku değilse, her veda da bir ayrılık değildir. Kalbim her zaman Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile atmaya, gönlüm bu şehre ve bu güzide eğitim kurumuna yıllarını adayan çalışkan, ahlaklı, devletini ve milletini seven insanlarla bir olmaya devam edecektir. Burada yaşadığım anılarımı ve tecrübelerimi bir gazinin madalyasını taşıdığı gibi onurla taşıyacağım. Başta bu görevi ve bu onuru bize yaşatan Allah’a olmak üzere, öğrencilerimizden hizmetlilerimize, çalışma arkadaşlarımızdan siyasilere, şehrimizde bize destek veren herkese en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül’e de yeni görevinde en içten duygularımla başarılar diliyorum. KMÜ’nün bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılarla dolu bir üniversite olmasını ve yeni rektörümüzle birlikte daha da iyi yerlere ulaşmasını temenni ederek sizlere veda ediyorum.”

Tören, Prof. Dr. Sabri Gökmen’in günün anısına Prof. Dr. Mehmet Akgül’e cübbe giydirmesi ve çiçek takdim etmesiyle devam etti. Göreve başlama yazısını imzalayan Prof. Dr. Mehmet Akgül de Prof. Dr. Sabri Gökmen’e onurluk, çiçek ve fotoğraf albümü takdiminde bulundu.

"Doğduğum topraklara hizmet etmekten onur duyarım"

Rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Mehmet Akgül, yaptığı konuşmada "Şahsıma tevdi edilen rektörlük görevi için öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunarım. Rabbim bizleri utandırmasın. Ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz gecesinden sonraki süreçte birçok mücadele örneklerine şahit olduk. Kuşkusuz bu mücadele, değerli rektörümüz tarafından da üniversitemizde gerçekleştirildi. Bizler de bu kararlı duruşu sürdürmek ve 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasında şehit olmuş kardeşlerimizin ve gazilerimizin mücadelesini yarıda bırakmamak adına var gücümüzle çalışacağız. Bu adi örgütün uzantılarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Prof. Dr. Sabri Gökmen'e bugüne kadar yaptığı hizmetler ve emekleri için teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Akgül, devamında; "Doğduğum topraklara hizmet etmekten onur duyacağımı bilmenizi isterim. Yirmibeş yıllık akademik tecrübemi kendi şehrime aktarmak için aranızda bulunuyorum. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemizi sanayi, yerel yönetimler ve kamu işbirliğiyle daha güzel yerlere çıkarmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışacağız. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak kılsın. Destek ve dualarınızı eksik etmeyin. Teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Törenin sona ermesiyle birlikte KMÜ'de 2008-2017 yıllarında rektörlük görevi yürüten Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversiteden uğurlandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
SALİH DÜZENLİ
SALİH DÜZENLİ - 7 yıl Önce

SAYIN HOCAM ; YENİ GÖREVİNİZE BAŞLARKEN, SESİN KARAMANOĞLU MEHMETBEY GİBİ GÜR, BAŞIN KARADAĞ GİBİ DİK ,
YÜZÜN TOROSLARIN KAR'I GİBİ AK OLSUN . ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Salih DÜZENLİ
Salih DÜZENLİ - 7 yıl Önce

İlçemizin yetiştirdiği güzide i,lim adamı prof.dr. möehmet AKGÜL hocamıza başarılar dilerken yönrticiliğini,üreticiliğini, operasyonel kişiğşiliğini burada devam ettireceğine dair beklentilerimizi korurken, ALLAH yar ve yardımcısı olsun diyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner284