KMÜ Ögrenci Isleri Bir Ilke Imza Atti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ögrenci Isleri Daire Baskanligi tarafindan hayata geçirilen projeyle Yüksekögretim Kurumlari Doküman Paylasim Sistemi olusturuldu.

KMÜ Ögrenci Isleri Bir Ilke Imza Atti

Uzun süren çalismalar sonucunda www.oidbdokuman.com adresi üzerinden faaliyete geçirilen sistem sayesinde Türk yüksekögretim kurumlari bünyesindeki Ögrenci Isleri Daire Baskanliklarinin bilgi ve doküman alisverisine olanak sunuldu.
Kurulan web sitesi ile Ögrenci Isleri Daire Baskanliklari tarafindan yürütülen is ve islemlerle ilgili bütün dokümanlarin arsivleri olusturularak istenildigi zaman ilgili evraka en kisa sürede ulasilmasi saglandi.
Sitede yüksekögretim kurumlarina kayittan ögrenim ücretine, hazirlik sinifindan staj ve yaz okuluna, kayit dondurma sürecinden askerlik islemlerine, yandal ve çift anadal programlarindan pedagojik formasyona, yabanci uyruklu ögrenci islemlerinden ögrenci degisim programlarina, mezuniyetten lisansüstü egitime kadar onlarca farkli konuda resmi yazismalar ile kanun, yönetmelik ve uygulama esaslari paylasiliyor.
Halen yürürlükte olan kararlarin ve siklikla kullanilan evraklarin sisteme yüklenmesiyle haziran ayi itibariyle yayina geçen web sitesinde doküman paylasiminin yani sira YÖK, YÖKSIS, KYK, ÖSYM, MEB, Resmi Gazete gibi dis paydaslardan gelen haber ve duyurular da yayinlaniyor. Ayrica siteye eklenen etkinlik takvimi de günlü islerin hatirlatilmasi ve takip edilmesi açisindan önem teskil ediyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284