KMÜ Öğrencileri Serbest Kürsüde Buluştu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu ve Genç Barış İnisiyatifi Derneği Karaman Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Serbest Kürsü’ etkinliğinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ilk oturumu gerçekleştirildi.

KMÜ Öğrencileri Serbest Kürsüde Buluştu

Gençlerin güncel konular ve sorunlar üzerine düşüncelerini dile getirip fikir alışverişi yapmaları amacıyla düzenlenen etkinliğin konusu “Demokrasinin Önündeki Engel; Darbeler ve Etkileri” oldu.

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Gençlik İnisiyatifi Topluluğu üyelerinden Bahadır Aydoğdu'nun yürüttüğü toplantıda ‘darbe ve darbenin oluşum süreçleri, topluma ve gençlere etkileri, Türkiye tarihinde yaşanan darbelerin benzerlikleri, darbeyi gerçekleştirenlerin amaçları, 15 Temmuz’da yaşanan kalkışmanın değerlendirilmesi‘ gibi pek çok konuya değinildi.

Darbenin bir milletin iradesini hiçe sayarak ülkeye gerek toplumsal gerekse ekonomik açıdan zarar verdiğini dile getiren gençler, "Geçmişte yaşanan darbelere nazaran artık milletimiz siyasi ideolojiyi bir kenara bırakıp birlik beraberlik içerisinde omuz omuza ve daha bilinçli hareket ediyor. Ayrıca bu konuda ülkemiz başka toplumlara örnek teşkil ediyor. Ülkemizde ve dünyada yaşanan darbeler artık ders kitaplarında yer almalı, özellikle üniversitelerde akademik açıdan bu konular üzerinde daha fazla durulmalı.” değerlendirmesinde bulundular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284