KMÜ Öğrencileri Yalnızlığa Sanatla Dikkat Çekti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Sanat Öğrenci Topluluğu tarafından "Şizofren Bir Gösteri" adıyla tiyatro etkinliği düzenlendi. KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen tiyatro oyununu çok sayıda öğrenci takip etti.

KMÜ Öğrencileri Yalnızlığa Sanatla Dikkat Çekti

Genç Sanat Öğrenci Topluluğu üyelerinin sergilediği oyunda bir radyo programında yayın yapan sunucu ve yayına bağlanan dinleyenler üzerinden toplumun iç dünyasına ayna tutulmaya çalışıldı. Oyunda insanların yalnızlığı, kalabalıklar içinde bile kendi kabuğunda yaşaması, kendini sorgulaması ve hayal dünyası ile gerçekler arasındaki kopukluk irdelendi.

İnsanın gerçeklerden kopuşu ve kendi gerçekliğini arayışını konu alan şiirlere yer verilen oyunun ardından Yazar Malik Enes Gümüşlü sahne alarak "Defolup Giden Bir Şizofrenin Günlüğü" adlı kitabından pasajlar okudu.

Program, KMÜ öğrencilerinin gitar, bağlama ve def eşliğinde gerçekleştirdiği müzikli dinletinin ardından sona erdi.

KMÜ Genç Sanat Öğrenci Topluluğu Başkanı Ercan Kavüşt, birbirini anlamayan ve dinlemeyen bir toplum olduğumuza dikkat çekerek ilerleyen zamanlarda sessiz tiyatro, karikatür sergisi ve şiir dinletileri düzenleyeceklerini ifade etti. Kavüşt, "Tüm insanların ortak değerleri, ortak acıları ve sevinçlerini anlatmaya, evrensel değerleri sanat yoluyla yaşatmaya devam edeceğiz. Şiddet ve gözyaşıyla dolu bir dünya yerine barış ve sevgiyle dolu bir dünya var etmek için tüm öğrenci arkadaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284