KMÜ Ögrencilerinden Çanakkale Gezisi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ögrenci Konseyi Baskanliginin düzenledigi üç günlük gezi programiyla 250 KMÜ ögrencisi, milli mücadelenin destanlastigi Çanakkale’yi görme ve sehit atalarimizin kabirlerini ziyaret etme imkâni buldu. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in bizzat yolcu ettigi kafile bu anlamli ziyaretin ardindan Karaman’a döndü.

KMÜ Ögrencilerinden Çanakkale Gezisi

KMÜ Ögrenci Konseyi Baskani Gökhan Özen, Çanakkale Savasi’nin yalniz bizim tarihimiz degil, yakin dünya tarihinin de en önemli savaslarindan biri oldugunu belirterek, “Çanakkale Savasi, Kurtulus Savasi'nin kazanilmasina zemin hazirlayan, kahramanlik ve fedakarligin doruk noktasina ulastigi bir prestij ve azim mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasi olmus, tarihin akisi üzerinde belirleyici bir rol oynamistir.” dedi.
Baskan Özen söyle devam etti: “Milletimize bu büyük zaferin gururunu armagan eden basta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere bu mücadeleye istirak eden kahraman askerlerimizi ve ülkemizin birlik beraberligi, vatanimizin bölünmez bütünlügü ugruna canlarini seve seve feda eden aziz sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve sükranla aniyoruz.”
Konsey Baskani Gökhan Özen son olarak geziden duydugu memnuniyeti dile getirerek 250 ögrenciyle sanli destanin sehit kanlariyla yazildigi topraklari görme imkânini kendilerine saglayan basta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’e ve KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligina tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284