KMÜ Öğrencilerine Girişimcilikte Rol Modeller Tanıtıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından 'Avrupa Gençlik Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı' düzenlendi.

KMÜ Öğrencilerine Girişimcilikte Rol Modeller Tanıtıldı

MEVKA Yatırım Uzmanları Selim Gülhan ve Celalettin Aslandağ'ın slayt sunumları eşliğinde gerçekleştirdiği toplantıyı üniversite personeli ve öğrenciler ilgiyle takip etti.

İlk olarak söz alan Yatırım Uzmanı Selim Gülhan ajansın çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunarak girişimcilikle ilgili gerek ülkemizde gerekse dünyadaki tanınmış girişimcilerin hayatlarından örnekler sundu.

İnsanoğlunun her birini birbirinden ayıran temel özellikleri bulunduğunu ifade eden Gülhan, "Her birimiz farklı özelliklerimizi tanıyıp kendimizi ona göre geliştirmeliyiz. Girişimci olabilmek için yenilikçi olmak zorundayız. Girişimci insanlar hep karar verici ve risk alabilen insanlar olarak karşımıza çıkıyor." dedi.

Yatırım Uzmanı Celalettin Aslandağ ise 'Biyomimetrik (Biyomimikri)' olarak bilinen ve doğadan ilham alınarak tasarlanan bilimsel buluşlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aslandağ, biyomimikrinin; sözlük anlamı olarak doğadaki modelleri inceleyen, sonra da bu tasarımları taklit ederek veya bunlardan ilham alarak insanların problemlerine çözüm getirmeyi amaçlayan bir bilim dalı olduğunu belirterek, "Bu bilim dalı; teknoloji, sanat, mimari, yapay zekâ, nanoteknoloji, robotik, endüstri, askeri araştırmalar, ulaşım gibi alanlarda kullanılmaktadır." dedi.

Aslandağ, doğadan örnek alınarak geliştirilen ürünlerin fotoğrafları ve ayrıntılarının yer aldığı slayt sunumu ile konuşmasını tamamladı. Toplantı, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284