KMÜ Ögrencisi TBMM’de Ziyaretlerde Bulundu

Ulusal Genç Sosyal Bilimciler Platformu tarafindan gerçeklestirilen projeyle 30 farkli üniversitenin Hukuk, Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler ögrenci kulüplerinin baskanlari Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde protokol ziyaretlerinde bulundu. Ögrenciler Basbakan, Siyasi Parti Genel Baskanlari ve 17 milletvekili ile görüstü.

 KMÜ Ögrencisi TBMM’de Ziyaretlerde Bulundu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Inisiyatifi Toplulugu Baskani Fatih Ilhan da KMÜ’yü temsilen görüsmelere katildi. Fatih Ilhan; Basbakan Ahmet Davutoglu, siyasi partilerin genel baskanlari ve milletvekilleriyle yapilan toplantilarda Baskanlik Sistemi, Iç Güvenlik Yasasi ve diger birçok konuda görüs alisverisinde bulundu.

Suriyeli Siginmacilara Yönelik Saha Çalismasi
Ziyaretle ilgili açiklama yapan KMÜ Gençlik Inisiyatifi Toplulugu Baskani Fatih Ilhan, ülke siyasetinde söz sahibi partilerin üst düzey yetkilileri ile birebir görüsmenin kendileri için çok verimli oldugunu belirtti. Ilhan, görüsmelerde Suriyeli siginmacilar konusundaki projelerini de liderlere anlatma imkâni bulduklarini söyleyerek “Mayis ayinda Hatay'da Suriyeli siginmacilarla ilgili bir hafta sürecek bir saha çalismasi yapacagiz. Resmi kayitlara göre 1 milyon 700 bin, kayit disi olarak ise 2 milyondan fazla Suriyeli siginmaci ülkemizde bulunmakta. Bugüne kadar siginmacilara yönelik 5,5 milyon dolar harcama yapildi.” dedi.
Ilhan, siginmacilar sayet Türkiye'de kalacaksa bunlarin topluma entegresinin nasil saglanacagi, bugüne kadar siginmacilarin Türk toplumunu nasil etkiledigi gibi konularin Genç Sosyal Bilimciler Platformu tarafindan incelenecegine deginerek arastirma sonuç raporunun tekrar TBMM'deki üst yöneticilere ve Cumhurbaskanina sunulacagini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284