KMÜ Öğrencisine Ulusal İçerik Yarışmasından Birincilik Ödülü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencisi Ümmühan Yalçıner, Edumag Yurt Dışı Eğitim ve Danışmanlık Platformunun düzenlediği Ulusal İçerik Yarışmasında birinci oldu.

KMÜ Öğrencisine Ulusal İçerik Yarışmasından Birincilik Ödülü

Yurtdışı eğitimin kolaylıklarını, yararlarını ve sağladığı imkanları yabancı ülkelerde eğitim almış öğrenciler vasıtasıyla duyurmak amacıyla kurulan platformun düzenlediği Ulusal İçerik Yarışmasında birincilik elde eden KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi, yurtdışında bir aylık dil eğitimi ödülünün de sahibi oldu.

"Portekiz'de eğitim almak hayatımın en büyük deneyimiydi"

Yarışmaya Erasmus Programı kapsamında 2015'te gittiği Portekiz'deki deneyimlerini paylaşarak katılan KMÜ öğrencisi Ümmühan Yalçıner, www.edumag.net adlı sitede Erasmus eğitim programının içeriği, gittiği ülkede yaşadığı deneyimler, zorluklar ve güzelliklerden söz ederek en çok tıklanma ve beğeni alan içeriğe imza attı.

Portekiz'in Evora şehrinde altı ay yaşayan ve Evora Hastanesinde staj gören Yalçıner, Portekiz'in hemşirelik mesleğinde en iyi ülkelerden biri olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Evora Hastanesinde staj yapma imkanı bulmak hayatımın en büyük deneyimlerinden biri oldu. Çünkü hastanede ortamımız çok iyiydi, stajyerleri fazlasıyla önemsiyorlardı. Hastanemiz, Sağlık Fakültesinin hemen yanındaydı. Fakültenin imkanlarını ve laboratuvarlarını oldukça beğendim. Fakültede onlu gruplar halinde eğitim alıyorduk. Hem okulda hem hastanede öğrenciler eğitmenlerden daha aktif ve el üstünde tutuluyorlar. Bu durum oldukça dikkatimi çekti."

Portekiz'de Ülke Yemekleri Tanıtım Gecesi Düzenlendi

Evora şehrinde yapılan yemek tanıtım gecesine yanındaki Türk arkadaşlarıyla katıldığını söyleyen Yalçıner, "Ülkemizi elimizden geldiğince temsil etmeye çalıştık. Yemek yapmak için istediğimiz her malzemeyi bulamamış olsak da sigara böreği, un helvası, ayran ve çikolatalı pasta yaptık. Gönül isterdi sarmalar, kebaplar yapıp Türk yemeklerinin çeşitliliğini ve güzelliğini gösterebilelim ama imkanlar doğrultusunda elimizden geleni yaptık. Yemeklerimiz çok beğenildi." dedi.

"Portekiz Halkı Sıcakkanlı ve Yardımsever"

Portekiz'e üniversiteden üç arkadaş olarak gittiklerini ve bir ev tutarak birlikte yaşadıklarını belirten Yalçıner, sadece Portekiz yemeklerine alışmakta zorlandıklarını ancak komşularının iyi niyetli yaklaşımlarından oldukça etkilendiklerini ifade ederek "Portekiz halkı çok sıcakkanlı, iyi niyetli, yardımsever, fakir olsa bile mutlu insanlar. Ana dilleri Portekizce ve çok az insan İngilizce bilmesine rağmen iletişim kurmakta hiç zorlanmadık. Komşularımız bizim her ihtiyacımıza koşuyorlardı. Onlarla o kadar iyi diyalog kurduk ki giderken hepimiz ağladık." dedi.

Yurtdışı eğitim programlarının öğrencilere oldukça yararlı deneyimler kazandırdığını belirten Yalçıner, bütün öğrencilerin tereddüt etmeden bu eğitim programlarına katılabileceklerinin altını çizdi. Yalçıner son olarak KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesine ve Erasmus Koordinatörlüğüne ilgilerinden ve kendilerine sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284