KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Insanin Yapabilecegi En Güzel Is Sevmektir.”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Sabri Gökmen, Anadolu Imam-Hatip Lisesi ögrencilerinin konugu oldu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen: “Insanin Yapabilecegi En Güzel Is Sevmektir.”

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan mutat olarak düzenlenen “ Her Ay Bir Konuk” isimli etkinlikler zincirinin bu ayki davetlisi Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen oldu. Okul konferans salonunda ögrencilere hitap eden Gökmen’in konusmasi, ögrenciler tarafindan büyük ilgi gördü.
“Insanin yapabilecegi en güzel is sevmektir.” diyen Gökmen, ögrencilere okul yillarindan örnekler verdi. Basariya giden yolda atilmasi gereken adimlar hakkinda düsüncelerini ögrencilerle paylasan Gökmen, sevmenin ruha yapilan bir yatirim olduguna deginerek: “Sevmek; yüreklere ve kalplere dokunmaktir. Sevmek; ruha yapilan yatirimdir. Imam Hatipli olmak, önce sevmek demektir. Emek vermeden sevemezsiniz. Insanliga hizmet için bir Imam Hatipli olarak, yaptigimiz islerin daha iyisini nasil yapariz diye uykularimizin kaçmasi gerekir.” dedi.
Gökmen, basarili olmanin sirrini, inanmak, hedef belirlemek, çok çalismak, sebat etmek ve bunlarla beraber yüce takdire riza göstermek olarak açikladi. “Emek olmadan kaliteli ürün olmaz.” diyen Gökmen, “Bastan savma hiçbir is nitelikli olmaz. Isimize ahlak da katmaliyiz. Bir meslegin ahlâki, meslekten daha önemlidir. Imam Hatipli olmak yasarken ölmek degil, öldükten sonra da yasamaktir. Öyle yasayalim ki öldükten sonra, bizden hoslanmayan insanlar bile aglasin.” dedi.
Konusmasinin sonunda ögrencilerden gelen sorulari içtenlikle cevaplandiran Gökmen, bu bulusmaya vesile olanlara idareci ve ögretmenlere, gösterdikleri ilgiden dolayi ögrencilere tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284