KMÜ rektörü prof. Dr. Sabri Gökmen: “Üniversiteye Hizmet Etmek En Büyük Erdemlerden Biridir”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Konya TV’de yayinlanan “Güncel Takip” programina konuk oldu.

KMÜ rektörü prof. Dr. Sabri Gökmen: “Üniversiteye Hizmet Etmek En Büyük Erdemlerden Biridir”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen canli olarak yayinlanan programda, program sunucusu Seyfullah Gümüsok’un Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin çalismalarina iliskin yönelttigi sorulari cevapladi.
Akademik çalismalari ve gerçeklestirdigi projeler hakkinda bilgi veren Rektör Gökmen, 2008’den beri Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin rektörü olarak görev yaptigini söyleyerek, üniversitenin tarihçesi hakkinda ayrintili bilgiler sundu.
Prof. Dr. Sabri Gökmen 5 fakülte, 2 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüden olusan üniversitede 326 akademik, 170 idari personelin görev yaptigini ve 7500 ögrencinin egitim-ögretim gördügünü belirtti. Yeni bölüm ve programlar açarken dünyadaki degisimleri ve istihdam alanlarinin genisligini dikkate aldiklarini ifade etti. Gelismis ülkelerin en gözde kurumlarinin üniversiteler oldugunu söyleyerek, 2007’de kurulan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin gerçeklestirdigi kaliteli egitim çalismalariyla, kisa zamanda çok uzun yol katettigini vurguladi.
Rektör Gökmen henüz 5 yillik bir üniversite olmasina ragmen KMÜ’de basarili bilimsel çalismalar yapildigini ve önemli projeler gerçeklestirildigini belirtti. Karaman’in sosyo-kültürel ve ekonomik gelisimine de üniversitenin katki sagladigini,  yapilan çalismalarda vali, belediye baskani, milletvekilleri ve diger sivil toplum kuruluslariyla is birligi yapildigini söyledi. Rektör Gökmen, bu isbirliginin ülke çapinda örnek teskil ettigine dikkati çekti.
Program sunucusu Seyfullah Gümüsok’un Karaman sehri ile üniversite kaynasmasi hakkinda yönelttigi soruyu Rektör Gökmen “Biz her zaman sehirle içiçeyiz. Üniversitemizde yapilan tüm etkinliklere halkimizi da davet ediyor ve katilimlarini sagliyoruz.” sözleriyle cevapladi.
Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ’nün siradan degil aranan üniversite olmasini ögrencilerine verdikleri deger ile sagladiklarini söyleyerek, yöneticiler olarak ögrencilerle ayni masada yemek yemenin, onlari yurtlarinda ziyaret etmenin keyfini yasadiklarini anlatti.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Seyfullah Gümüsok’un “KMÜ’nün farki nedir?” sorusunu söyle cevaplandirdi: “Üniversitemizin farki, özgürlügünde saklidir. Biz memur zihniyeti ile bilimsel devrimlerin yapilamayacagini biliyoruz. Ortak aklin, maliyeti düsük ve hedefe gidilecek en mantikli yol oldugu düsüncesiyle çalismalarimizi yürütüyoruz.”
Prof. Dr. Sabri Gökmen programin sonunda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin gelisimine katki saglayan herkese tesekkür ederek konusmasini “Bir üniversiteye hizmet etmek, en büyük erdemlerden biridir. Hizmet ederken tüm çalisanlar yaptiklari islere mutlaka emek, sevgi ve ahlaklarini katmalidir”  sözleriyle sonlandirdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284