KMÜ Sosyoloji Öğrencilerinden Kitap Tahlili

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Kültür, Ahlak ve Medeniyet ile Aktif Düşünce Öğrenci Toplulukları tarafından kitap tahlili etkinliği düzenlendi.

KMÜ Sosyoloji Öğrencilerinden Kitap Tahlili

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı toplantı odasında buluşan 30’a yakın öğrenci, Yazar Prof. Dr. Kamil Kaya'nın “Küçük Gruplar Sosyolojisi” isimli kitabı üzerine konuştu. KMÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Ahmet Özalp'ın yönettiği toplantıda öğrenciler, sosyolojik düşünmek, sosyolojinin tanım ve kapsamı, birey ve toplum, grup ve toplum gibi konuları irdeledi.
Toplantıda Yrd. Doç. Dr. Özalp, insanlar arasındaki sosyal ilişkilerden kaynaklanan eylem, etkileşim ve bunların sonucunda oluşan toplumsal grup tipleri ve bu grupların yapısı, niteliği ve fonksiyonlarından bahsetti. Öğrenciler ise okudukları kitapta dikkatlerini çeken kısımları paylaşarak fikir alışverişinde bulundu.
Kültür, Ahlak ve Medeniyet Topluluk Başkanı Furgan Çörten, etkinliği düzenleyen topluluk üyelerinin çoğunlukla Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden oluşmasından dolayı birer sosyolog adayı olarak kendilerini geliştirmek ve toplumu ilgilendiren problemlere çözüm bulma yöntemlerini öğrenmek adına bir sosyoloji kitabının tahlilini yaptıklarını söyleyerek Yrd. Doç Dr. Ahmet Özalp'a desteği için teşekkür etti.
Etkinlik, plaket takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284