KMÜ Tanitim Günleri Sona Erdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafindan 21–22 Nisan tarihlerinde düzenlenen Tanitim Günleri, ikinci gününde de dolu dolu geçti. Karaman’daki lise ögrencileri, il protokolü, is adamlari, sanayiciler ve sivil toplum temsilcilerine yönelik gerçeklestirilen etkinligin ikinci günü davetli ve misafirler yine üniversitedeydi.

KMÜ Tanitim Günleri Sona Erdi

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle baslayan etkinlige Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ve esleri, is adamlari, sanayiciler, sivil toplum temsilcileri, davetliler, lise ögrencileri, ögretmenler ve üniversite çalisanlari katildi.
Saygi durusu ve Istiklal Marsiyla baslayan tören, üniversitenin tanitim filminin gösterilmesiyle devam etti. Ardindan kürsüye gelen KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin davetine icabet ederek her iki gün de Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini yalniz birakmayan misafirlere “Bizleri sevdiginizi ve dost oldugunuzu gösterdiniz.” diyerek tesekkür etti.
Sehir ve üniversite bütünlesmesi
Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitelerin ancak sehirle bütünlestiklerinde zirvede kalabileceklerini belirterek “Ileride sehirle bütünlesmis üniversiteler öne çikacaktir. Karaman’in bunu basaracagina inaniyorum. Kalici ve anlamli basarilar için güç birligi yapmak, ortak hareket etmek ve sinerji olusturmak gerekir.” diye konustu.
Üniversitelerin gelismenin ve ilerlemenin lokomotifi oldugunu söyleyen Prof. Dr. Gökmen, “Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman’in ufkudur ve en önemli kültürel sermaye kaynagidir.” dedi. Rektör Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin henüz sekiz yasinda bile olmadiginin altini çizerek iyi üniversitelerin dünyada bir asir, ülkemizde ise en az yarim asirlik mazisi olduguna dikkat çekti.
Ekip çalismasi
Rektör Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin bugünkü noktaya gelmesinin tek basina kazanilmis bir basari olmadigina deginerek, “Göreve ilk geldigimde ‘Bize ihtiyaç varsa buna hayir diyemeyiz’ diyen yüzlerce ekip arkadasim var aranizda. Bu ekiple çalismanin gururunu, hayatim boyunca onurla tasiyacagim.” dedi.
Anlayis olarak yönetmek yerine hizmet etmeyi yeglediklerini belirten Prof. Dr. Gökmen, “Bizler Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak hizmetlisinden güvenlikçisine, memurundan genel sekreterine, arastirma görevlisinden profesörüne, bölüm baskanindan dekanina ve rektörüne kadar bu kuruma ve bu millete hizmet etme aski ve sevdasi tasiyoruz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284