KMÜ’de Bahar Senlikleri Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ögrenci Konseyi Birim Temsilcileri ve Ögrenci Topluluklari ile `7. Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri` konusunda bilgilendirme toplantisi yapildi.

 KMÜ’de Bahar Senlikleri Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Toplantiya KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskani Mustafa Avci ve Sube Müdürü Murat Sahintürk ile 33 Ögrenci Toplulugu Temsilcisi ve 11 Ögrenci Konseyi Birim Temsilcisi katildi.
“Bahar senlikleri baris içerisinde geçsin”
Toplantinin açilis konusmasini yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversitede yapilmasi planlanan bahar senliklerine dair genel görüslerini paylasti. Tüfekci, üniversitelerde gerçeklestirilen senliklerde bazi problemler yasanabildigini dile getirerek, “Ögrenci konseyi ve topluluklarimiz daha önceki yillarda yapmis olduklari bahar senlikleriyle bu isin üstesinden en iyi sekilde geldiler. Ayni basariyi bu yil da tekrarlayacaklarindan eminim. Dilerim ki bahar senlikleri, adina yakisir sekilde senlik havasinda ve baris içerisinde yasansin.” diye konustu.
Genel Sekreter Ahmet Tüfekci üniversite yönetimi ve ögrenci temsilcileri olarak ‘bahar senliklerinde birkaç konser yaparak ögrencileri eglendirelim’ seklinde bir anlayis içerisinde olmadiklarinin altini çizerek, üniversitede yapilacak sosyal ve kültürel faaliyetlerin organizasyonunda ögrenci topluluklarinin görev almasini istedi. Tüfekci, ögrenci topluluklarinin bizzat üstlendikleri etkinliklerin ögrenciler tarafindan daha çok kabullenildigini ve ilgi gördügünü söyleyerek, “Bu tip organizasyonlari tertip etmek sizlerin is yapma ve grup halinde çalisma kabiliyetinizi gelistirecektir. Bu etkinlikler sizin için bir kazanim. Özgüveninizin artmasi için büyük bir etken.” dedi.
“Topluluklar olarak hepiniz kurumun bir parçasisiniz”
Ögrenci topluluklarinin yapmis olduklari etkinliklerle ilgili degerlendirmede bulunan Genel Sekreter Tüfekci, topluluklarin ve konseyin çok aktif olarak çalistigini söyleyerek, düzenlemis olduklari etkinlikler ve özverili çalismalarindan ötürü ögrencileri tebrik etti.
Ögrenci topluluklarinin yalnizca kendi içerisinde bireysel topluluklar olmadiklarini belirten Ahmet Tüfekci, “Üniversitemiz bünyesinde bulunan bütün topluluklar kurumumuzun birer parçasidir. Kurumsal kimligimize sahip çikarak üniversitemizde yapilmasi planlanan her türlü etkinlige üniversite yönetimi olarak destek vermeye haziriz.” seklinde konustu.
Genel Sekreter Tüfekci konusmasini söyle sürdürdü: “Topluluklarin getirmis oldugu konuklar, alaninda söz sahibi, ekol olmus üst düzey kisiler. Topluluklarimiza bu konuda elimizden gelen yardimi yapiyoruz. Bunun yaninda konferans salonlarimiz, spor salonlarimiz ve sosyal, kültürel faaliyetler için olusturulmus alanlarimizla da ögrencilerimizin ihtiyaçlarini karsilayacak maddi manevi her türlü destege açigiz.”
“Güç birligine gidin”
Genel Sekreter Ahmet Tüfekci’nin ardindan söz alan Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskani Mustafa Avci ise bahar senliklerinin zamanlama olarak seçim sürecine denk gelmesinden duydugu endiseyi dile getirerek, “Yapacaginiz etkinliklerde bu hassasiyeti dikkate almanizi ve prokovatif olaylara sebebiyet vermeden bahar senliklerini tamamlamanizi temenni ediyorum.” diye konustu.
Mustafa Avci topluluklarin organizasyonlarin gerçeklestirilmesi sürecinde yasadigi sikintilara deginerek, “Tek tek etkinlik yapmak yerine, daha basarili etkinliklere imza atabilmeniz için ortaklasa hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Birkaç topluluk bir araya gelerek güç birligi yaparsa daha kaliteli ve daha güzel etkinlikler gerçeklesecektir.” dedi.
Müracaat Için Son Tarih 26 Mart
Geçtigimiz yil yapilan bahar senliklerinin dolu dolu geçtigini ifade eden Avci, bu yil da tüm imkânlari seferber ederek çok daha dolu çok daha güzel bir senlige imza atacaklarini söyledi. Avci, topluluk temsilcilerine bahar senlikleri kapsaminda yapmayi planladiklari etkinlikler için 26 Mart tarihine kadar müracaatlarini tamamlamalari gerektigini hatirlatti.
Toplanti, Mustafa Avci’nin konusmasinin ardindan ögrenci toplulugu temsilcileri ve birim temsilcilerinin sorularini ve önerilerini dile getirmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284