KMÜ’de Beslenme Semineri Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Karaman Kamu Hastaneleri Birligi isbirligi ile çocuk ve yetiskin hastalarda beslenme konulu seminer düzenlendi. Diyetisyen Berat Ünüvar ve Eczaci Erhan Sen’in verdigi seminere akademisyenler ile çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ’de Beslenme Semineri Verildi

Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen seminerde Berat Ünüvar ve Eczaci Erhan Sen slaytlar esliginde beslenme sorunu yasayan çocuk ve yetiskin hastalarin beslenme sekilleri üzerine anlatimlarda bulundular.
“Beslenme durumu ve beslenme yolunun seçimi çok önemli”
Diyetisyen Berat Ünüvar, dogal beslenmenin mümkün olmadigi durumlarda, enteral beslenmeye (besinlerin oral yol ya da gastrik tüplerle verilmesi) basvuruldugunu belirterek, bu tip durumlarda beslenme durumunun degerlendirilmesinin ve beslenme yolunun seçilmesinin büyük önem tasidigini söyledi.
Diyetisyen Ünüvar, beslenme bozukluklarinda sivi dengesinin devaminin saglanmasinin önemine dikkat çekerek, “Organizmadaki degisiklikler dikkate alinmali, normal ve ekstra kayiplar göz ardi edilmemeli, çocuklar büyüme ve gelisme açisindan ayrica degerlendirilmelidir.” dedi.
“Enfeksiyon riskinden korunmak için sterilizasyon sart”
Eczaci Erhan Sen ise parenteral beslenme (besinlerin damar içi, deri alti veya periton içi olarak verilmesi) hakkinda sunum yaparak, çocuk ve yetiskin hastalarin beslenme sorunu yasadigi, oral ya da enteral beslenmenin mümkün olmadigi durumlarda parenteral beslenme yapilmasi gerektigine dikkat çekti.
Eczaci Sen, parenteral beslenmede katetere (vücut bosluguna, damara veya kanala sokulabilen tüp) bagli enfeksiyon riskinin yüksek oldugunu vurgulayarak, enfeksiyondan korunmak için sterilizasyona çok dikkat edilmesi gerektigini belirtti.
Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Keriman Yildiz’in, Berat Ünüvar ve Erhan Sen’e tesekkür belgesi vermesinin ardindan seminer sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284