KMÜ’de Bilimsel Proje Sahiplerine Ödül

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2013 yilinda TÜBITAK, SANTEZ ve AB projesi yapan akademisyenler ödüllendirildi.

 KMÜ’de Bilimsel Proje Sahiplerine Ödül

Senato Odasinda gerçeklestirilen ödül törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci ve proje sahibi ögretim üyeleri katildi.

“Çalismanin ve basarinin yanindayiz”
Toplantida konusan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Bugün burada bir güzelligi, bir basariyi paylasmak, TÜBITAK, AB ve SANTEZ gibi projeleri yürüten arkadaslarimizi kutlamak ve bundan sonra da bu tip projeler yapacak arkadaslarin yaninda yer aldigimizi göstermek için toplanmis bulunuyoruz. Siradan degil, aranan bir üniversite olmak için çiktigimiz bu yolda emin adimlarla yürüyoruz. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yönetimi olarak altinci yilimiza girdik. Bu alti yilda insanlara ne kadar güvenir ve çalismalarina uygun ortam hazirlarsaniz insanlarin o kadar büyük basarilara imza atacagini gördük.” dedi.
Insanlari takdir etme ve ödüllendirmenin elestiri ve cezalandirmaya göre daha yapici ve motivasyon artirici oldugunu söyleyen Rektör Gökmen, “Dünyada hiçbir insan yoktur ki iltifattan ve güzel sözden olumlu etkilenmesin. Bu nedenle yönetim olarak cezalandirmayi degil, ödüllendirmeyi öncelikli olarak düsünüyoruz.” seklinde konustu.
Insanin dogustan üretken bir yapida olduguna dikkat çeken Gökmen, “Insan bilgi üretmiyorsa, proje üretmiyorsa dedikodu üretir.” dedi.
“Basariyi takimlar elde eder, kalabaliklar degil”
Rektör Gökmen konusmasini “Biz hepimiz takimiz. Basariyi takimlar elde eder, kalabaliklar degil. Takimimizda bize katki veren birey sayisini her geçen gün artirmaliyiz.” sözleriyle sürdürdü. Gökmen, “Elimizden geldigince sizin kendinizi gerçeklestirebileceginiz bir ortam olusturmaya çalisiyoruz. Buraya sadece proje yürütücülerini davet edebildik. Ancak projelerde görev alan tüm personeli de tebrik ediyorum.” dedi.
Geçen yil Konya’da 18 üniversitenin katildigi toplantida TÜBITAK Baskaninin yaptigi bilgilendirmeyi de ögretim üyeleriyle paylasan Rektör Gökmen, TÜBITAK projelerinde hakem olarak görev yapan akademisyen oraninda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin 18 üniversite arasinda ilk sirada yer aldigini belirtti.
Bilimsel Projelerde Hizli Artis
Törende söz alan KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim ise “Eksiklerimize ragmen üniversitemizde iyi bir arastirma altyapisi kurduk. Görüyoruz ki altyapi yatirimlarimiz karsisinda hizla proje üreten akademisyen arkadaslarimiz var. Su an 14 ögretim üyemizin 20’nin üzerinde TÜBITAK, SANTEZ ve AB projesi bulunuyor. Birkaç yil öncesine oranla proje sayimizin bu kadar hizli artacagini beklemiyorduk.” seklinde konustu.
“Basari, bilinçli bir çalismanin sonucudur”
Törende konusan proje sahipleri ise üniversite yönetimine kendilerine saglanan uygun çalisma ortami ve gelismis bilimsel altyapi olanaklari için tesekkür ettiler. Üniversite yönetiminin akademik kadroyu olustururken seçici davrandigina dikkat çeken ögretim üyeleri, su an ortaya çikan basarinin bilinçli bir çalismanin sonucu oldugunu söylediler.
Tören, ögretim üyelerine Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan tablet bilgisayar takdim edilmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284