Kmü’de Ingilizce Ögrenme Teknikleri

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Ingilizce Ögrenme Teknikleri’ konulu seminer verildi. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen ve Sosyoloji Ögrenci Toplulugu tarafindan düzenlenen semineri Nejat Alperen sundu.

Kmü’de Ingilizce Ögrenme Teknikleri

“Ilk sart Ingilizceyi sevmek”
Akademisyenler ve ögrencilerin takip ettigi seminerde, hayata bir adim önde baslamak için Ingilizce ögrenmenin olmazsa olmaz oldugunu vurgulayan Nejat Alperen, “Ingilizce ögrenmek için ilk sart Ingilizceyi sevmektir. Bu dili ögrenebileceginize inanmak bu isin üstesinden gelmeniz için ilk adiminiz. Ikinci olarak yapmamiz gereken ise Ingilizce ile ilgili önyargilarinizdan kurtularak, Ingilizce ögrenmenin kendi elinizde oldugunu bilmekten geçiyor.” dedi.
“Dünyada Ingilizceyi anadili disinda kullananlarin sayisi 2 milyara yakin”
Dünyada Ingilizceyi anadili disinda kullanan kisi sayisinin 2 milyara yakin oldugunu söyleyen Alperen, Ingilizcenin sinav Ingilizcesi ve konusma Ingilizcesi olarak ikiye ayrildigini ifade ederek, sinav Ingilizcesi için genel Ingilizceyi muhakkak bilmek gerektigini belirtti.
“Bilinçalti uyku yöntemiyle Ingilizce ögrenmek mümkün”
Ingilizce ögrenme teknikleri hakkinda bilgiler veren Alperen, bilinçaltini etkilemeyi hedefleyen (subliminal) mesajlar ile insan beyninin uyku esnasinda kayit yaptigini dile getirerek insan kulaginin belirli bir frekans araligindaki sesleri duyabildigini fakat beynimizin daha gelismis bir algilama yetenegine sahip oldugunu kaydetti. Alperen, bilinçalti uyku yöntemiyle insanlarin uyku halinde duyamadiklari sesleri bile algilama yöntemiyle ögrenmeye devam ettiginin altini çizdi.
“Uygulayarak dil ögreniminde verim yüzde 75”
Ögrenme teknikleri üzerine degerlendirmelerde bulunan Nejat Alperen, insanlarin okuyarak yaptiklari ögrenmede alinan verimin yüzde 20-25, dinleyerek yaptiklari ögrenmede yine ayni sekilde verimin yüzde 20-25 oldugunu fakat uygulayarak gerçeklestirdikleri ögrenme metodunda ise elde edilen verimin yüzde 75 oranina kadar çiktigini vurguladi.
“Dil ve din ailede ögrenilir”
Anadilimizin Ingilizce ögrenirken en büyük engelimiz oldugu tespitinde bulunan Alperen, egitimin temellerinin ailede atildigini belirterek, “Çocuklarimiz Ingilizceyi okullarinda ders olarak görmekte. Elbette ki bu yöntem de egitimimizin bir parçasi. Fakat dil ve din ailede ögrenilir. Egitimin temelleri öncelikle ailede atilir.” seklinde konustu.
“Konusulmayan bir dil unutulmaya mahkûmdur”
Ögrencilere uygulamali olarak Ingilizce egitim tekniklerini gösteren Nejat Alperen konusulmayan bir dilin unutulmaya mahkûm olacagini belirterek, ögrencilerin yapmasi gerekenleri söyle siraladi: “Ilk yapmaniz gereken okuma ve dinleme. Cep telefonunuza veya mp3 çalariniza 25 kelimeden olusan iki dersi mp3 dosyasi halinde aktarin. Günde bir iki saat kitaptan takip ederek o dersi kitabinizdan açip dinlerken gözle takip edin. Ikinci olarak da gece yatarken kulakliginizi takarak uyku halinde ayni dersi sabaha kadar 6-8 saat dinleyin. Ögrenmeye basladiginizi ve Ingilizceye asinalik kazandiginizi sizler de fark edeceksiniz.”
Ögrencilerin Ingilizce ili ilgili merak ettikleri sorulari yanitlayan Nejat Alperen’e, Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Baskani Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal tarafindan plaket verilmesinin ardindan seminer son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284