KMÜ’de Izcilik Konferansi

Türkiye Izcilik Federasyonu Konya temsilcisi Hüseyin Yasar, “Izcilik karsiliksiz sevmeyi ögrenebilecegimiz ve ögretebilecegimiz çok özel ugraslardan bir tanesidir” dedi.

KMÜ’de Izcilik Konferansi
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Zinde Izcilik Toplulugunun davetlisi olarak Karaman’a gelen Hüseyin Yasar, Yunus Emre Konferans Salonu’nda “Izcilik ve Toplum” konulu bir konferans verdi. 22 Aralik Persembe günü saat 13.00’te gerçeklestirilen konferansa Türkiye Izcilik Federasyonu Karaman Il Temsilcisi Nilgün Özirmak, Karaman Atak Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Hüseyin Yamaç, KMÜ idari ve akademik personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Hüseyin Yasar, izciligin amacini genç insanlarin egitimine yardimci olmak, birey olarak tatmin olmus, toplum içinde yapici rol üstlenen insanlarin yasadigi daha iyi bir dünya olusturmak olarak özetledi.
Hüseyin Yasar “neden izcilik yapiyoruz” sorusunu söyle cevapladi: “Gençlerin yasadiklari toplumlarin üretken birer üyeleri olmalari; sorumluluk sahibi kisiler olarak fiziksel, ruhsal, sosyal ve duygusal olarak gelismelerine yardim etmek için onlarin izci olmalarini istiyoruz.”
Hüseyin Yasar, Federasyon olarak çesitli projeler vasitasiyla topluma ulastiklarina anlatti. Gençlerin çevre, kültür, spor, saglik gibi projeler vasitasiyla hem kendilerine hem de baskalarina karsi görev ve sorumluluk duygusuyla hareket etmelerini amaçladiklarini belirtti.
Hüseyin Yasar, izciligin bir gönül ugrasi oldugunu vurguladi ve “41 yildir izcilik yapiyorum. Bu zaman içerisinde ögrendigim en önemli sey: sevmek, sevmek, sevmektir” dedi.
Konferansin sonunda Zinde Izcilik Kulübü Baskani Mahmut Polat, Hüseyin Yasar’a katkilarindan ötürü plaket takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284