Kmü’de ‘Küresellesen Dünyada Yeni Güç Türkiye’ Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Münazara Ögrenci Toplulugunun davetiyle üniversiteye gelen Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, “Küresellesen Dünyada Yeni Güç Türkiye” baslikli bir konferans verdi. KMÜ Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, il ve üniversite protokolü ile ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Kmü’de ‘Küresellesen Dünyada Yeni Güç Türkiye’ Konferansi

“Bütün Islam ülkelerinin gayri safi milli hasilasi Almanya kadar degil”
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, konferansinda dünyanin bugün global bir köye döndügünü hatirlatarak “Bilginin, paranin, insanin, emegin, malin serbestçe dolastigi bir dünyada yasiyoruz.” dedi.
Batili ülkelerin sömürü yoluyla bugünkü güçlerine ulastigini söyleyen Dilipak, “300 yil önce dünyada dört büyük irk yasiyordu. Biri batililar tarafindan yok edildi, Kizilderilileri ortadan kaldirdilar, tarih böyle bir vahseti hiç görmedi. Karaderilileri ise kölelestirdiler. Onlari yok etmediler, çünkü emeklerine ihtiyaçlari vardi. Batililarin bugünkü servetleri Kizilderililerin kanlari, Karaderililerin gözyaslari, Sariderililerin alinterleri üzerinde yükseldi.” diye konustu. Dilipak, 300 milyonluk ABD’nin dünya gelirinin yarisina sahip oldugunun altini çizerek bütün Islam ülkelerinin gayri safi milli hasilasinin bile Almanya kadar olmadigini belirtti.
“Dünya Batili kavramlarla düsünüyor”
“Su an bütün dünya batili kavramlarla düsünüyor ve kendine o yolda gelecek hazirliyor. Çünkü batinin askeri ve siyasi gücü var.” diyen Dilipak, bütün güçlerine ragmen batililarin aile’yi kaybettigini ve mutlu olmadiklarini söyleyerek “Batinin artik gidecek yeri yok.” dedi.
Batinin bugün dini bireysel anlamda vicdanlara, toplumsal anlamda da mabetlere hapsetmek istedigini söyleyen Dilipak, uluslararasi sistemle Islam dünyasi arasinda da bir çatisma yasandigina dikkat çekti.
Dilipak, “Bugün insanliga söyleyecek sözü olan tek bir topluluk var, o da sizsiniz.” diyerek konusmasina söyle devam etti: “Çünkü siz dünyanin potansiyel olarak en zengin ülkesinde yasiyorsunuz, dogu ile batinin arasinda. Adaletten, baristan, hürriyetten yana yeni bir dünya kurma sorumlulugu size ait. Insanligin kurtulusu için mücadele edecek, gönüllü isçiler olacaksiniz. Siz her seyi yapabilirsiniz, yeter ki isteyin, yeryüzünü dönüstürebilirsiniz. Müslümanlar sikayet makaminda degildir, çözüm makamindadirlar. Ancak cahillik ve zulümden vazgeçmelisiniz.”
“Kaçin Müslümanlardan, siginin Müslümanliga”
Müslümanlarin yeni bir medeniyet iddiasindan henüz vazgeçmediklerini vurgulayan Dilipak, Muhammet Ikbal’in “Kaçin Müslümanlardan, siginin Müslümanliga” sözünü hatirlatarak “Yeniden Müslüman olmaliyiz.” dedi.
Dilipak, “Büyük laflarla degil, küçük adimlarla ilerleyin. Mesela sigarayi birakin. Bu size önemli bir finansman saglayacaktir.” tavsiyesinde bulunarak “Yeryüzündeki bütün açlar müminin yetimidir.” seklinde konustu.
“Okudugunuzu yapmayin. Reddetmek için okuyun.”
Dilipak, ögrencilere yeni bir dünyanin insasinda öncü kadrolarda yer almak istiyorlarsa tek bir diplomayla yetinmemeleri, en az iki farkli bölüm okumalari, Islam dinini iyi arastirmalari, Ilahiyat egitimi almalari, yabanci dil ögrenmeleri ve sanatla ilgilenmelerini önererek “Cennete girmek, üniversiteye girmekten daha kolay degil.” ifadesinde bulundu. Dilipak, ayrica “Okudugunuzu yapmayin, yoksa bati medeniyetinin kölesi olursunuz. Reddetmek için okuyun, yasadiginiz gerçekligi fark etmek ve kendi tezlerinizi kurmak için okuyun.” seklinde konustu.
Türkiye, artik dünyanin kalbinde yer aliyor”
“Biz artik dünyanin kalbinde yer aliyoruz. Bir buçuk milyar Müslüman var arkamizda. Biz kiminle isbirligi yaparsak o dünyanin lideri olur.” diyen Dilipak, Osmanli Devleti zamaninda dünyanin 110 ülkesinden vergi ya da zekat alindigini hatirlatarak bugün de Türkiye’nin 110 ülkeye açilma projesi oldugundan söz etti.
Dilipak, “Biz kendi gücümüzün farkinda degiliz. Bu, tarihin gücüdür. Siz ne zaman isinizin basina geçerseniz bu kan ve gözyasi o zaman biter.” diyerek “Tarih sizi bekliyor.” sözleriyle konusmasina son verdi.
Konferansin ardindan ögrencilerin sorularini yanitlayan Dilipak’a Yrd. Doç. Dr. Hakan Candan tarafindan plaket verilmesiyle konferans son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284