KMÜ’de Linux Egitimi Yapildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) akademik ve idari personeli, “Linux isletim sistemi” egitimi aldi.

KMÜ’de Linux Egitimi Yapildi

 

KMÜ Bilgi Islem Daire Baskanliginin organize ettigi program, Yunus Emre Konferans Salonunda 18 Mayis Cuma günü saat 11.00-17.30 arasinda larende.com ve Bircan Bilgisayar destegiyle yapildi.
Egitim, Merkez bankasi Eski Bilgi Islem Müdürü ve Linux Kullanicilari Dernegi üyesi olan Yüksek Bilgisayar Mühendisi Mahmut Sedat Erogul ile Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi Bölümü mezunu olup Özgür Yazilimda Mühendis Merve Yalçin tarafindan verildi.
Egitim programinda Linux’un eski ve yeni tüm bilgisayarlarla en iyi performansta çalisacak bir isletim sistemi oldugu, zamanla açilisinin yavaslamayacagi, çökmeyecegi, belirlenemeyen hatalar vermeyecegi yönünde vurgulamalar yapildi.
Ilk oturumda “Linux Nedir? Nereden Baslamali?” konusunda bilgiler veren Mahmut Sedat Erogul, Linux isletim sisteminin rahat kullanimi, güvenilirligi, servis kolayligi, ücretsiz olmasi gibi nedenlerle, çok sayida kurumun bu isletim sistemini tercih ettigini açikladi. 
Ikinci oturumda “Ubuntu Kurulumu ve Masaüstü Alternatifleri” baslikli sunumunu yapan Erogul, Linux'un ücretsiz dagitim sürümlerinden birisi olan Ubuntu’nun kurulum asamalarini adim adim gösterdi. Ubuntu yazilim merkezinden bütün programlarin görüntülenebilecegini açiklayan Erogul, eski bilgisayarlari çalistirmada bu sistemin kolaylik saglayacagini belirtti.
Programin üçüncü oturumunda Merve Yalçin “LibreOffice Temel Seviye Kullanim Egitimi” konulu bir sunum gerçeklestirdi. Yalçin, LibreOffice’in baslangiçtan günümüze gelisimini anlatti ve özelliklerini siraladi.
Katilimcilarin sorularinin cevaplanmasinin ardindan, katkilarindan dolayi Mahmut Sedat Erogul ve Merve Yalçin’a, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Kemal Esengün tarafindan plaket takdim edildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284