KMÜ’de Ögrenciler, Ermeni Meselesini Bir Ermeni’den Dinlediler

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Levan Panos Dabagyan, “Abdülhamid Han ve Ermeni Meselesi” konulu bir konferans verdi.

KMÜ’de Ögrenciler, Ermeni Meselesini Bir Ermeni’den Dinlediler
Katilimcilar tarafindan dakikalarca ayakta alkislanan Dabagyan, konusmasinda Türk vatandasi olmaktan gurur duydugunu, vatanini sevdigini sik sik vurguladi. 
“Ben sizden biriyim. Beni bir Ermeni konusuyor diye dinlemeyin, karsinizda bir Türk konusuyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandasiyim ve vatanimla gurur duyuyorum.” sözleriyle konusmasina baslayan Levan Panos Dabagyan, konusmasi süresince tarihimizde Ermenilerle ilgili olusturulan yanlis önyargilarin silinmesi gerektigini hatirlatti.
Türkiye’deki Ermenileri anlatirken “Bütün Ermenileri düsman görmek tamamen yanlistir ve haksizliktir. Zira Türk vatanini en az bizler kadar seven ve dis ülkelere giden Türk insanina adeta kardes gibi davranarak onlari basi üstünde agirlayan çok sayida Ermeni vardir.” dedi.
“Bizim askerlerimizin basina çuval geçirenleri alkislayan bürokratlar oldu. Ben ve çok sayida Ermeni buna tepki verdik. Cenab-i Hak müsaade etmedikçe birbirimizden kopmayiz” diyen Dabagyan’in konusmasi dakikalarca ayakta alkislandi.
Ermenilerin Türklere sadik oldugunu ve Türk Milleti olmasaydi Ermenilerin de olmayacagini vurgulayan Dabagyan, “Biz Türk düsmani degiliz, bizim duygularimiz sizinle bütündür, bize sahip çikin.” dedi.
Dabagyan, üniversiteli gençlere çok okumalari gerektigini hatirlatti. Siyasal bilgiler ve edebiyat bölümlerini ellerinde tutmalari gerektigini, çünkü bu alanlarda milletler hakkinda daha çok bilgi sahibi olabileceklerini söyledi.
Sultan Abdulhamit Han’i hayir ile yad eden Dabagyan, Ermeniler’in Osmanlilara her alandaki katkilarinin Abdulhamit Han tarafindan takdirle karsilandigini açiklarken gözyaslarini tutamadi. Hiçbir okul kitabinda Ermenilerin hizmetlerinden bahsedilmemesine sitem etti ve Abdulhamit Han döneminde Osmanli Devleti maliyesini bir Ermeni olan Agop Pasa’nin düzelttigini, sadece mali alanda degil, sanat ve ticaret alaninda da Ermenilerin hizmet ettiginin ders kitaplarinda yazmasi gerektigini açikladi.
Levan Panos Dabagyan, bir konferansinda “Bir ülkenin vatandasi iseniz ülkenize yürekten bagli olmalisiniz. Türkiye ile Ermenistan arasinda bir savas olursa ben Türklerin yaninda olurum” dedigini, ancak ertesi gün gazetelerde “Ermeni, Ermenistan’a kursun sikacak” basligiyla çarpitilmis yazilar yayimlandigini da anlatti.
Dabagyan, konferansini Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmaktan onur duydugunu söyleyerek tamamladi. 
KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, Levan Panos Dabagyan’a plaket takdim etti. Ilgiyle dinlenen konferans, Dabagyan’in kitaplarini imzalamasiyla sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284