KMÜ’de Ögrencilere Is Güvenligi Egitimi Verildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan üniversitede kismi zamanli çalisan ögrencilere yönelik Is Güvenligi egitimi verildi. Isyerlerinde saglikli ve güvenli ortamlarin olusturulmasini amaçlayan egitimin sunumunu Gida Mühendisi Eda Gülle yapti.

KMÜ’de Ögrencilere Is Güvenligi Egitimi Verildi

150 Kismi Zamanli Ögrenciye Egitim
Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda düzenlenen egitim programina 150 kismi zamanli ögrenci katildi. Ögrencilere is kazalari ve meslek hastaliklari, is hukuku, yasal sorumluluklar, yangin egitimleri ve tahliye tatbikati, acil durumlarda alinmasi gereken önlemler, kisisel koruyucu ekipman kullanimi ve seçimi, güvenlik ve saglik isaretleri ile fiziksel risklere karsi alinmasi gereken önlemler gibi konularda bilgilendirme yapildi.
Is Güvenligini Saglamak Temel Amaç
Üniversitede kismi zamanli çalisan ögrencilere verilen egitimde is kazalarini ve meslek hastaliklarini azaltmanin yani sira onlarin karsi karsiya bulunduklari mesleki riskler ile bu risklere karsi alinmasi gereken tedbirler konusunda bilgi sahibi olmalari amaçlaniyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284