KMÜ`de Sosyal Medya Okuryazarligi Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Medya Okuryazarligi Egitimi verildi. Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Platformu, Habitat ve KMÜ Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu tarafindan ortaklasa düzenlenen egitime çok sayida ögrenci katildi.

KMÜ`de Sosyal Medya Okuryazarligi Egitimi

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen egitimler öncesinde Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Platformu ve KMÜ Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu temsilcileri kendi olusumlari hakkinda bilgi vererek yapmis olduklari çalismalari anlatti.
Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Danisma Kurulu Üyesi Duygu Altinbas ve Baskan Erdi Dogay, Gençlik Meclisi olarak yapmis olduklari projelerden bahsetti. Baskan Erdi Dogay, gençlik adina faydali çalismalar yapmaya çalistiklarini belirterek daha fazla üniversite ögrencisine ulasarak farkli fikirlerle daha güzel projelere imza atmak istediklerini söyledi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Emre Yilmaz da ‘Seçilmek Istiyorum’ isimli kampanya hakkinda bilgi verdi.
KMÜ Gençlik Inisiyatifi Ögrenci Toplulugu Baskani Fatih Ilhan ise topluluk olarak üniversitede egitim gören ögrencilerin kültürel ve bilimsel faaliyetlerin yani sira ulusal ve uluslararasi projelerde de aktif olmalarini amaçlayarak yola çiktiklarini ifade etti ve “2013 yilinda kurulan toplulugumuz herhangi bir siyasi akima bagli olmadan ve ayrimcilik yapmadan her ögrenciye açiktir. Hiçbir karsilik beklemeden ögrencilerimizin faydalanabilecegi projeleri onlarla paylastik ve bunu yapmaya devam edecegiz.” dedi.
“Kentimizin sadece sakini olmak için degil, sahibi olmak için de variz”
Fatih Ilhan’in ardindan ise Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi Nurdan Sezer kürsüye çikti. Sezer, Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun yapisi ve çalisma kosullari hakkinda bilgi vererek, “Gençlerin sürdürülebilir kalkinma konusunda duyarliliklarini gelistirmek, yerel, ulusal ve uluslararasi karar alma süreçlerine katilimlarini desteklemek, onlarin hemserilik bilincini gelistirmek ve yasadiklari kente sahip çikmalarini saglamak amaciyla çalismalar yapiyoruz.” diye konustu.
Düzenlemis olduklari sosyal sorumluluk kampanyalari hakkinda sunum yapan Nurdan Sezer, “Kentimizin sadece sakini olmak için degil, ayni zamanda sahibi olmak için de variz.” dedi.
Konusmalarin bitiminde egitim programina geçildi. Konya’dan gelen egitmenler Ersin Örer ve Ahmet Kuslular ögrencilere slayt esliginde Sosyal Medya Okuryazarligi hakkinda sunum yapti. Egitim programinin ardindan katilimcilara sertifika verilmesiyle program sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284