KMÜ’de Uluslararasi Yayin Sayisi 2011’de Üç Kat Artti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ), 2011 yilinda uluslararasi kapsamda SCI, SSCI ve AHCI indekslerine giren makaleleri yayinlanan ögretim elemanlarina tesekkür belgesi verildi.

KMÜ’de Uluslararasi Yayin Sayisi 2011’de Üç Kat Artti
Fen ve sosyal bilimler ile sanat alanlarinda uluslararasi kapsamda yayinlanan dergilerde (SCI-Sciences Citation Index, SSCI-Social Sciences Citation Index ve AHCI-Arts and Humanities Citation Index) makale yayinlayan KMÜ’lü ögretim elemanlari KMÜ Rektörlügü tarafindan ödüllendirildi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karatas’in da hazir bulundugu bir törenle 31 akademisyene tesekkür belgesi verdi. Tören sirasinda akademisyenlere basarilarindan dolayi kalem de hediye edildi.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptigi konusmada tüm akademisyenleri azimli çalismalarindan dolayi tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi. Rektör Gökmen: ”Bilim ve teknolojinin üretilmesinde iki önemli faktör vardir: insan ve imkan. Biz KMÜ olarak kaliteli insan faktörüne gerek akademik, gerekse idari personel anlaminda sahibiz. Bu sayede de Üniversitemiz bir cazibe merkezi haline gelmistir. Ileriki yillarda da sizlerin sayesinde basarilarina basari katmaya devam edecektir. Imkan konusunda ise Üniversite olarak elimizden geldigince gerekli alt yapiyi saglamaya çalisiyoruz ve ciddi bir mesafe katettigimizi düsünüyorum.” dedi.
Akademisyen sayisindaki artisa oranla uluslararasi yayin yapma oraninin daha fazla arttigini vurgulayan Sabri Gökmen SCI, SSCI ve AHCI indekslerinde yer alan makale sayisinin, 2010 yilina göre üç kat artarak 2011 yilinda 21’den 60’a yükseldigini söyledi.
Uluslararasi bilimsel makale yayinlayan akademisyenlerin atif sayisindaki artisina da dikkat çeken Rektör Gökmen:” Ülkelerin güçleri ürettikleri bilgi ve teknolojiyle paralellik gösterir. Bu dogrultuda biz de Üniversite olarak ürettigimiz bilgiyle ülke gelisimine katki saglamaya çalisiyoruz. Bu katkida en önemli rol de degerli akademisyenlerimize düsmektedir.” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284