KMÜ’de Vakiflarin Toplumdaki Yeri Ve Önemi Konferansi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ekonomi ve Yönetim Toplulugunun davetlisi olarak Karaman’a gelen Necmettin Erbakan Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel, “Vakiflarin Toplumdaki Yeri ve Önemi” konulu bir konferans verdi.

 KMÜ’de Vakiflarin Toplumdaki Yeri Ve Önemi Konferansi

KMÜ Yunus Emre Konferans Salonunda 15 Mayis Sali günü saat 14.00’te gerçeklestirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Yaptirma ve Yasatma Vakfi Baskani Ömer Nazim Boynukalin, Anadolu Basin Birligi Baskani Ali Ünlüer ile üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrenciler katildi.

Konferansta KMÜ Yaptirma ve Yasatma Vakfi Baskani Ömer Nazim Boynukalin bir açilis konusmasi yaparak, vakiflar haftasi nedeniyle bir arada bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. 1986’dan beri hizmet veren vakiflarinin çalismalarinda emegi geçen herkese tesekkür eden Boynukalin, vakiflarin toplumsal bütünlesmenin anahtari oldugunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel’in sunumundan önce Vakiflar Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve vakiflarin tarihçesinin anlatildigi bir sinevizyon gösterisi yapildi.
Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel yaptigi konusmada vakiflari “ask, muhabbet ve yardimlasma ve mülkün paylasilmasi” olarak tanimladi. Vakiflarin temelinde dini duygularin ve hassasiyetin bulunduguna dikkati çeken Yüksel,” Ecdadimiz Allah’in yaninda mükâfata ulasmak, insana faydali olmak ve öldükten sonra yasamak için vakif eserleri yaptirmislardir.” diye konustu.
Tarihsel süreçte vakiflarin kurulus sekilleri ve idareleri hakkinda bilgiler veren Yüksel, Osmanli Imparatorlugunun sayilari 10 bini bulan vakif eserleri sayesinde adeta bir ‘vakiflar medeniyeti’ haline geldigini söyledi. Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel Türk-Islam tarihi boyunca akla gelebilecek her alanda vakif eserlerinin insa edilerek topluma hizmet götürüldügünü dile getirdi.
Toplumda devlet-millet kaynasmasinin en güzel örneginin vakiflar oldugunu belirten Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel “Günümüzde bizlere düsen en önemli görev vakif sistemini yasatmak ve vakif insani olabilmeyi basarmaktir.” diyerek konusmasini sonlandirdi.
Yöneltilen sorularin cevaplandirilmasiyla devam eden konferansin sonunda katkilarindan dolayi Prof. Dr. Ahmet Turan Yüksel’e KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284