KMÜ’De Yabanci Dil Kursu Basliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (KMÜSEM) tarafindan düzenlenecek olan YDS kursunun bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

KMÜ’De Yabanci Dil Kursu Basliyor

KMÜ Saglik Kültür ve Spor Dairesi Konferans Salonu’nda yapilan toplantida Selçuk Üniversitesi Yabanci Diller Yüksekokulu Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Aslan ve KMÜ Yabanci Diller Bölümü Okutmani Hasan Kizilkaya kurs adaylarina, verecekleri egitimin kapsami hakkinda bilgi verdi.
YDS soru agirliklarini ve konu dagilimini analiz eden Aslan “2013’ten itibaren KPDS, ÜDS, TUS, DUS yapilmiyor, tüm yabanci dil sinavlari YDS adi altinda birlestirildi. Bu nedenle birçok alanda bilgi sahibi olunmali. Sinav süresi de daraltildigi için mutlaka sistemli çalismak gerekiyor.” seklinde konustu.
Ingilizce ögreniminin basarisinin arastirildigi bir çalismada Türkiye’nin 44 ülke arasindan 43. oldugunu kaydeden Aslan “Bir tek Kazakistan’i geçebilmisiz. Bu sistemin degismesi gerekiyordu. Bu sebeple sinav sisteminin degismesini ve sadece dil bilgisi degil de daha çok anlamaya yönelik kelime bilgisi içermesini olumlu bir düsünce olarak görüyorum.” diye konustu.
Katilimcilara sorulan sorular karsiliginda kitap hediye edilmesinin ardindan toplanti sona erdi.
KMÜSEM tarafindan düzenlenen YDS kursu 21 Ekim 2013 tarihinde baslayacak ve 02 Nisan 2014’te sona erecek. Kurs, hafta içi grubuna pazartesi ve çarsamba 09.00-12.00 ya da 17.30-20.30, hafta sonu grubuna ise cumartesi ve pazar günleri 09.00-12.00 saatleri arasinda verilecek. Kursun ücreti üniversite personeli ve ögrencileri için 1.000 TL, üniversite disindan katilanlar için ise 1.200 TL olacak. Ücretler bes taksite bölünerek ödenebilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284