KMÜ’de Yazilim Mühendisligi Anlatildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde robotik sistem yazilimlari üreten ve Türkiye’nin ilk insansi robotu Akinci’nin yazilimini hazirlayan mühendisler konferans verdi.

KMÜ’de Yazilim Mühendisligi Anlatildi
KMÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi “Kariyer Günleri”nin Bahar Dönemindeki ilk programi, AKINSOFT’un bölge yetkilileri ile gerçeklesti. IIBF Yunus Emre Konferans Salonu’nda 14 Mart Çarsamba günü saat 15.00’te yapilan söylesi, ögrencilerin sorulariyla zengin içerikli bir bilgilendirme toplantisina dönüstü.
AKINSOFT Bayii Koordinatör Yardimcisi Volkan Çoban ve AR-GE Koordinatörü Bayram Savran, hem firmanin gelisimi hem de KMÜ mezunlarinin bu sektörde ne tür bir is ortaminda çalisabilecekleri yönünde bilgiler verdiler.
120 farkli sektörde farkli ülkelere yazilim programlari verdiklerini açiklayan Çoban, birkaç metrekarelik bir alanda bilgisayar programciligi yaparak ise basladiklarini, 2015 yili hedeflerinin ise yapay zeka yazilimlarini gelistirerek insansi robotun seri üretimine geçmek oldugunu belirtti.
 “Teknoloji ve bilisim sektörünün gelecegi, yazilim konularini bilmekten geçer. Ögrencilik yillarinda yazilim sektörü hakkinda bilgi almalisiniz.” diyen Çoban, sirketlerinde mezunlarin ne sekilde istihdam edildigini de açikladi. “Mülakatin ardindan egitim süreci basliyor. Süreç sonunda belirli donanimlari kazanan çalisanlarimiz farkli sektörler için yazilim üretecek hale geliyorlar. Bu konuda basari saglayanlar zamanla kod gelistirme sorumlulugunu da üstleniyor.” dedi.
Robotik çalismalar konusunda sorulan bir soru üzerine, firma yetkilileri Japonya’da yapilan Asimo’ya benzeyen “Akinci” isimli insansi bir robot üzerinde çalistiklarini, robotun yazilimini sürekli olarak gelistirdiklerini söyledi.
Tüm sorulara açiklikla cevap veren yetkililere, Kariyer Toplulugu Baskani Halil Çifter tarafindan plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284