KMÜ’de Yeni Bölüm, Anabilim Ve Anasanat Dalları Kuruluyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde 13 yeni bölüm, 6 yeni anabilim ve 9 anasanat dalı açılıyor. Üniversite Senatosunun kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayıyla KMÜ bünyesinde yeni bölüm, anabilim ve anasanat dalları kurulmasına karar verildi.

KMÜ’de Yeni Bölüm, Anabilim Ve Anasanat Dalları Kuruluyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde yeni yönetim bir yılını geride bırakırken üniversitede akademik anlamda yenilikler sürüyor. En son açılan akademik birimlerle birlikte ülkemizin ve bölgemizin sanatsal ve kültürel alanda pekçok ihtiyacına cevap verilmesi amaçlanıyor.

KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulacak yeni bölüm, anabilim ve anasanat dalları şu şekilde:

“Mimarlık Bölümü ve Mimarlık Anabilim Dalı, İç Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık Anabilim Dalı, Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ve Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı, Resim Bölümü ve Resim Anasanat Dalı, Müzik Bölümü ve Türk Müziği Anasanat Dalı, Grafik Bölümü ve Grafik Anasanat Dalı, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü ve Moda Tekstil Tasarımı Anasanat Dalı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilim Dalı, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı Anasanat Dalı, Seramik ve Cam Bölümü ve Seramik ve Cam Anasanat Dalı, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ve Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Çini Tasarımı Anasanat Dalı, Halı-Kilim Tasarımı Anasanat Dalı ve Tezhip Anasanat Dalı.”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül; Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yeni açılacak bölüm, anabilim ve anasanat dallarının hayırlı olmasını temenni ederek, “Üniversitemizin gelişime açık bir yapısı var ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda bu potansiyelimizi geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin hem üniversitemize hem de bölgemize ve ülkemize sanatsal ve kültürel açılımlar getireceğine, köklü geçmişi ve sağlam temelleri olan bölgemizin dinamiklerinin harekete geçirilmesine katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284