KMÜ’den Bir Ilk Daha: Elektronik Imzali Diploma

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ‘Elektronik Imzali Diploma’yi Türkiye’de hayata geçiren ilk üniversite oldu. Uygulama sayesinde ögrencilerin bagli bulunduklari fakülte dekanlarinin, yüksekokul müdürlerinin ve üniversite rektörünün makaminda bulunmasi gerekmeksizin dünyanin her yerinden elektronik imza yöntemi ile imzalanabilecek diplomalar, mezunlara hiç vakit kaybetmeksizin teslim edilebilecek.

 KMÜ’den Bir Ilk Daha: Elektronik Imzali Diploma

5070 Sayili Elektronik Imza Kanunu’nun ‘Güvenli elektronik imzanin hukuki sonucu ve uygulama alani’ baslikli 5’inci maddesinde yer alan ‘Güvenli elektronik imza, elle atilan imza ile ayni hukuki sonucu dogurur’ ibaresi elektronik imzali pek çok uygulamanin yolunu açti.

Yüksekögretim (YÖK) Yürütme Kurulu da bu gerekçe ile yapmis oldugu toplantida yasal düzenlemelere uygun olmasi halinde diplomalarin elektronik imza ile imzalanmasinin uygun olduguna karar verdi.
Kararin çikmasinin ardindan uygulamayi hayata geçiren ilk üniversite Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) oldu. Böylece daha önce gerçeklestirilen yeniliklerle diplomalarin mezunlara çok kisa sürede teslim edildigi KMÜ’de, ögrencilerin yüzünü güldürecek yeni bir uygulamaya daha imza atilmis oldu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen de uygulama ile ilgili yaptigi açiklamada, üniversitelerin çagin gerektirdigi degisimlere ayak uydurmasi gerektigine dikkat çekti. Rektör Gökmen, “Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi, ‘siradan degil, aranan üniversite’ vizyonu ile yenilikçi uygulamalara öncülük eden bir kurum olmaya devam ediyor. Ögrencilerimizin egitim-ögretim hayatlarinin yani sira mezun olduktan sonra da hayatlarini kolaylastiracak bu tür uygulamalar ile onlara çözüm yollari üretmek ve yardimci olmak amacindayiz. Türkiye’de elektronik imzali diplomayi ilk kez uygulamaya koyan üniversite olmak ise bize ayri bir gurur veriyor.” seklinde konustu. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284