KMÜ'den Ermenek'teki Minik Öğrenciler İçin Yaratıcı Aktiviteler

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Fiziksel Aktivitelerin Çocukların Kendi Kendine Öğrenme ve Yaratıcılık Düzeylerine Etkisinin İncelenmesi” konulu bir proje başlatıldı.

KMÜ'den Ermenek'teki Minik Öğrenciler İçin Yaratıcı Aktiviteler

KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Tekin'in öncülüğünde yürütülen ve Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenen projeyle Ermenek'teki ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerin zihinsel becerilerini geliştirmede fiziksel aktivitenin etkisi gözlemlenecek.

Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Zehra Galip Sumra Atatürk İlkokulu, Şehit Danış Tunalıgil İlkokulu, Hatice ve Hakkı Polat İlkokulundaki öğrencilere iki saatlik serbest zaman etkinliği diliminde uygulanacak projeyle çocukların yaratıcılık düzeyi ölçülecek.

Bir yıl boyunca devam edecek ve toplam 720 öğrenciye uygulanacak proje kapsamında ilk etapta öğrencilere hulalop çemberi, logolar, yapbozlar, tangram, flaş oyun kartları, oyun hamurları ve atlama ipleri dağıtıldı.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Murat Tekin, öğrencilerin yaratıcılık ve kendi kendine öğrenme düzeylerini geliştirmek amacıyla serbest zaman etkinliği dersinde kullanılmak üzere çeşitli oyun materyalleri dağıttıklarını belirterek "Öğrencilerin oyun materyalleri yoluyla fiziksel aktivitelerde bulunmalarını ve kendi kendine öğrenme metoduyla zihinsel süreçlerinin gelişmesini hedefliyoruz. İlk kez denenen böyle bir çalışmayla bir yıl sonunda arada ciddi fark olacağına inanıyoruz." dedi.

Doç. Dr. Murat Tekin, son olarak desteklerinden ötürü proje paydaşları Ermenek İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş İlkıdır’a, yardımcı yürütücüler Melihşah Katman ve İsmail Doğan'a, ayrıca projede gönüllü olarak görev alan Halil Gün, Hacı Mehmet Günel ve Yusuf Şahin'e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284