Kmü’lü Arastirma Görevlisine Necip Fazil Ödülü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Arastirma Görevlisi Hakan Sevindik, Necip Fazil Mektup Yarismasinda üçüncülük ödülü kazandi.

 Kmü’lü Arastirma Görevlisine Necip Fazil Ödülü

Hakan Sevindik, Cumhurbaskanligi himayesinde Konya Valiligi ile çesitli kamu ve sivil toplum kuruslarinin isbirliginde gerçeklestirilen “Vefatinin 30. Yilinda Necip Fazil Anma Etkinlikleri” kapsaminda düzenlenen Necip Fazil Mektup Yarismasina katildi. KMÜ’lü Arastirma Görevlisi Sevindik “Buhranlar Asrinin Seçilmis Üstadina” baslikli mektubuyla ödüle ulasti.

Yarisma sonucunda düzenlenen ödül töreninde Hakan Sevindik’e kazandigi para ödülü ve Necip Fazil Külliyati takdim edildi.
Sevindik: “Gençlerimiz Necip Fazil’in Ruh ve Mana Iklimini Mutlaka Solumali”
Ayni zamanda doktora ögrencisi olan Hakan Sevindik KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimine yaptigi açiklamada Cumhuriyet dönemimizin en degerli sair ve mütefekkirlerinden olan Üstat Necip Fazil Kisakürek adina yapilan bir yarismada böyle bir basari kazanmasinin kendisi için büyük onur kaynagi oldugunu belirterek “Gençlerimizin Necip Fazil’in ruh ve mana iklimini mutlaka solumalari gerekiyor.” diye konustu.
Mektubunda Necip Fazil’in siirini cemiyetin damarlarinda dolasan bir iksir-i saadet olarak niteleyen Hakan Sevindik, üstadi Yunusça, Ezelî Padisah tarafindan mana berati eline, hak sözü diline verilmis bir sair-i azâm ve ten tahtinda kalmaktansa hikmet kalesinin burçlarinda asilmayi göze alacak kadar fikir hürriyetine âsik bir mütefekkir olarak gördügünü belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284