KMÜ’lü Arastirma Görevlisine Tübitak’tan 100 Bin TL Hibe

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ars. Gör. Muhammet Dogan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) tarafindan finanse edilen Girisimcilik Asamali Destek Programi kapsaminda 100 bin TL hibe almaya hak kazandi.

KMÜ’lü Arastirma Görevlisine Tübitak’tan 100 Bin TL Hibe

“Ulusal ve Uluslararasi Alanda Ticari Öneme Sahip Bazi Akvaryum Bitkilerinin Doku Kültürü Teknikleriyle Hizli ve Çoklu Üretimi” baslikli projesiyle Ars. Gör. Dogan, Türkiye genelinde basvurusu uygun bulunan 1208 proje arasindan hibe yardimi almaya hak kazanan 140 proje sahibinden biri oldu ve biyoteknoloji alaninda genç girisimci olarak desteklenmeye layik görüldü.
Projesi ile ilgili olarak, akvaryum bitkilerinin çogaltiminda biyoteknolojik bir yöntem olan doku kültürü tekniklerini uygulayacagini ifade eden Ars. Gör. Dogan, dünyada biyoteknoloji alanindaki gelismelerin hizla arttigini ve Türkiye olarak bu alanda rekabetin içinde bulunmamiz gerektigini vurguladi.
Ars. Gör. Dogan, biyoteknolojik çalismalara verilen destegin arttirilmasinin ülkemize önemli katkilar saglayacagini söyleyerek KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas’a ve Biyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Muhammad Aasim’a kendisine sunduklari destekten dolayi tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284