KMÜ’nün ‘Karanliktan Aydinliga’ Projesi ‘Çig’ Gibi Büyüyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencileri “Karanliktan Aydinliga Küçük Bir Çig” projesi ile ilkokullara yönelik yardim kampanyasina devam ediyor.

KMÜ’nün ‘Karanliktan Aydinliga’ Projesi ‘Çig’ Gibi Büyüyor

KMÜ ögrencileri ve projenin yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Alagöz, Ermenek’te Tepebasi ve Ardiçkaya ilkokullari ile Boyalik köyü anaokulunu ziyaret ederek ögrencilere kirtasiye malzemeleri, okul kiyafetleri ve kitap yardiminda bulundular.
Okul ziyaretlerinin ardindan açiklama yapan Doç. Dr. Alagöz Ermenek’te kendilerine yardim eden Türk Egitim Sendikasi Temsilcisi Soydan Evci ile Karaman'da maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarina tesekkür etti.
Ögrencilere Yeni Ufuklar Açmak Için Motivasyon Egitimi
Proje kapsaminda Lale köyü ilkokulu ögrencilerine de motivasyon ve degerler egitimi verildi. Çocuklarin hayata yeni bir pencere açmalari ve ufuklarinin köyün disina çikarmalarini saglamak amaciyla bu projeye önem verdiklerini belirten Doç. Dr. Alagöz, “Onlara yeni umutlar kazandirmak ve dimaglarina yeni bir bakis açisi getirebilmek için bu egitimi verdik. Lise sinavlarina hazirlanan ortaokul ögrencilerine üniversite okumanin faydalari ile kendilerine ve çevrelerine olacak katkilarini anlattik.” dedi.
Doç. Dr. Alagöz ayrica minik ögrencileri üniversiteye davet ettiklerini belirterek, “Egitimlerimiz sirasinda üniversiteli ögrencilerimiz de ortaokula giden kardeslerine üniversitenin kendilerine ne kattigini ve hayatlarini nasil degistirdigini anlattilar. Bu proje ayni zamanda Sosyoloji ögrencileri için de uygulama alani olusturdu.” seklinde konustu. (Egitim Servisi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284