KMÜSEM’den Isaret Dili Kursu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezinin (KMÜSEM) düzenledigi Isaret Dili Kursu 1 Kasim’da baslayacak.

 KMÜSEM’den Isaret Dili Kursu

Isitme engelli kisilerin birbirleriyle iletisim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak olusturduklari görsel bir dil olan isaret dili, tüm kamu kurum ve kuruluslarinda ve hastanelerde isaret dili bilen elemanlarin çalistirilma zorunlulugu nedeniyle fazlasiyla ilgi gören bir egitim programi özelligi gösteriyor.

Isaret dili ile ilgilenen, bu teknigi ögrenmek isteyen herkesin basvurabilecegi kurs, 1 Kasim ile 24 Aralik tarihleri arasinda düzenlenecek. Üniversitenin Kamil Özdag Fen Fakültesinde hafta içi grubuna 15.00-20.30, hafta sonu grubuna 10.00-15.00 saatleri arasinda verilecek egitimin ücreti 40 TL.
Isitme Engelliler Egitmeni Arzu Hazar tarafindan verilecek isaret dili egitiminin konulari ise sunlar: Isaret Dili Genel Özellikleri, Isaret ve Beden Dili Iliskisi, Iletisim ve Günlük Konusma Dili, Hazirlikli ve Hazirliksiz Konusma, Isaret Diliyle Çevirmenlik.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284