KMÜ`ye 2 Bin 555 Ögrenci Daha Katiliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ögrenci sayisi her geçen yil artiyor. KMÜ ailesine 2012-2013 egitim-ögretim döneminde 2.555 ögrenci daha katilacak.

KMÜ`ye 2 Bin 555 Ögrenci Daha Katiliyor
2012 ÖSYM ilk yerlestirme sonuçlarina göre, KMÜ akademik birimlerinin kontenjanlarinin % 91.88’inin, ilk yerlestirmede doldugu belirlendi.
Yüksekögretim Kurulu’ndan yapilan açiklamaya göre dört yil egitim veren lisans bölümlerine 1.293 ögrenci, iki yil egitim veren önlisans programlarina ise 1.262 ögrenci yerlesti. Böylece KMÜ’de ögrenim görmeye hak kazanan 2008 yilinda yaklasik 5600 olan ögrenci sayisi 2012-2013 egitim-ögretim yilinda ortalama 8800’e yükselmis oldu.
Iktisadi ve idari Bilimler, Mühendislik ve Edebiyat Fakültesi ile Saglik Yüksekokulunda, ayrica Saglik Hizmetleri, Sosyal Bilimler, Ermenek ve Kazim Karabekir Meslek Yüksekokullarinda birçok bölümün kontenjani tamamen doldu.
Bazi bölümlerde de yüzde 100'e yakin doluluk elde edildi. Tercihlerde Karamanli ögrenciler ilk sirayi alirken Konya, Mersin, Adana, Ankara gibi büyüksehir illerindeki ögrenciler de KMÜ’yü tercih etti.
Üniversite yerlestirme sonuçlarinda diger yeni kurulan üniversiteler ile karsilastirildiginda çok sayidaki üniversiteyi geride birakan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nde, kayitlar 3-7 Eylül tarihleri arasinda yapilacak.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen “KMÜ daha da büyüyen ve hem yurt içinden hem de yurt disindan farkli kültürleri bulusturan büyük bir aile olarak yeni akademik yili karsilayacak." seklinde konustu. Rektör Gökmen ögrencilere, ailelerine, KMÜ ailesine ve Karaman’a yeni egitim-ögretim yilinin hayirli olmasi dileklerinde bulundu ve ögrencilere basarilar diledi.
Henüz dört yasinda olmasina ragmen ögrenci sayisini hizla artiran ve yeni kayitlarla birlikte toplam 8.800 ögrenci sayisina ulasan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin, yeni açilan bölümleri ile önümüzdeki dönemlerde bu sayiyi daha da artirmasi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284