Kmü’ye 3.583 Yeni Ögrenci Daha Geliyor

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), 2015 LYS sonuçlarini açikladi. Sonuçlara göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2015-2016 egitim-ögretim döneminde 1.541’i lisans, 2.042’si ön lisans olmak üzere toplam 3 bin 583 ögrenci yerlesti.

Kmü’ye 3.583 Yeni Ögrenci Daha Geliyor

Yeni Açilan Programlara Yogun Talep
Yeni egitim-ögretim döneminde KMÜ’de egitim faaliyetlerine baslayacak olan yeni programa da yerlestirmeler yapildi. Buna göre Edebiyat Fakültesi Felsefe Programi normal ve ikinci ögretimde 41’er, Islami Ilimler Fakültesi normal ve ikinci ögretimde 52’ser, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Programinda ise 52 ögrenci egitim görecek.
Fakültelerde açilacak bölümlerin yani sira Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Çagri Merkezi Hizmetleri Programina normal ve ikinci ögretim için 51’er, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Asçilik Programina normal ve ikinci ögretim için 41’er, Emlak ve Emlak Yönetimi Programina 54, Turizm ve Otel Isletmeciligi Programina ise normal ve ikinci ögretim için toplam 46 ögrencinin yerlestirmesi gerçeklestirildi.
ÖSYM tarafindan yapilan yerlestirmelerin yani sira Beden Egitimi ve Spor Yüksekokuluna özel yetenek sinavi ile ayrica 130 ögrenci daha alinacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284