KMÜ’ye Dil Bilimleri Fakültesi Kurulacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, önümüzdeki dönemde üniversite bünyesinde Dil Bilimleri Fakültesi kurulacağını söyledi.

KMÜ’ye Dil Bilimleri Fakültesi Kurulacak

Akgül, “Bu fakülte içerisinde doğu, batı, Latin ve Türk dilleriyle ilgili bölümler olacak. Hatta lehçelerle ilgili bile alt çalışmalar olacak. Yani Türk Dilinin başkenti olarak her türlü katkıyı ülkemize vermeye çalışacağız” dedi.
Rektör Akgül, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma etkinliklerinde de üniversite olarak önümüzdeki yıllarda daha aktif rol üstlenmeyi planladıklarını belirterek, “Yerel yönetimlerle özellikle Belediye ve kamuyla birlikte etkinlikleri daha da zenginleştirerek eğitim anlamındaki tüm alt yapıları üniversite olarak sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde iletişim fakültesi olmasa bile gazetecilik iletişimle ilgili bölümlerde açarak şehrimize katkı sağlamayı düşünüyoruz. Göreve başladığımız günden buyana şehrin ve ülkenin isteklerini göz önünde bulundurarak yeni bölümler açarak öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin stratejik planları arasında Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, TRT, Uluslararası Türkçe Derneği, Dil ve Edebiyat Derneği gibi kuruluşlarla iş birlikleri yaparak Türk dilinin geliştirilmesine yönelik adımlar atılması, Karamanlı Türkçesi ve Karamanlı Türkler hakkında Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuyla iş birliği içerisinde araştırmalar yapılması, Türk Dil Bayramı etkinliklerine daha aktif akademik destek verilmesi, Türkçenin kitle iletişim araçlarında doğru ve güzel kullanılmasını desteklemek amacıyla yerel ve ulusal basın yayın kuruluşlarında Türkçeyi en iyi kullanan radyo ve televizyon sunucuları ile şair ve yazarlardan Türkiye genelinde yapılacak olan oylama sonucunda belirlenenlere geleneksel olarak ödül, onurluk vb verilmesi, Türk dilinin doğru kullanımı ve güncel sorunları üzerine düzenli olarak bilgi şöleni veya çalıştaylar düzenlenmesi ve Türkçe üzerine hazırlanan çalışmaların yayınlanması, araştırmacılara destek olunması ve eserlerin geniş kitlelere ulaşmasının sağlanması gibi hedefler yer alıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284