KMÜ’ye Yatay Geçis Ile 248 Ögrenci Alinacak

Yüksekögretim kurumlarindan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) önlisans ve lisans programlarina yatay geçis basvurulari basladi.

KMÜ’ye Yatay Geçis Ile 248 Ögrenci Alinacak

Kontenjanlar belli oldu
KMÜ’ye yurt içi ve yurt disindan lisans ve önlisans düzeyinde yatay geçisle alinacak ögrenci kontenjanlari belli oldu. Buna göre Edebiyat Fakültesinin Arkeoloji, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyati bölümlerine toplam 37 ögrenci, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin Iktisat, Isletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerine 48 ögrenci, Kamil Özdag Fen Fakültesinin Matematik bölümüne 4 ögrenci, Mühendislik Fakültesinin Biyomühendislik, Enerji Sistemleri Mühendisligi ve Gida Mühendisligi bölümlerine 18 ögrenci, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulunun Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi ile Spor Yöneticiligi bölümlerine 12 ögrenci, Saglik Yüksekokulunun Hemsirelik bölümüne 7 ögrenci, Ermenek Meslek Yüksekokulunun Bilgisayar Programciligi, Dis Ticaret, Elektrik, Isletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamalari, Saglik Kurumlari Isletmeciligi programlarina 14 ögrenci, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunun Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi, Tibbi Tanitim ve Pazarlama, Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Yerel Yönetimler programlarina 33 ögrenci, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun Bankacilik ve Sigortacilik, Lojistik, Muhasebe ve Vergi Uygulamalari, Turizm ve Otel Isletmeciligi programlarina 14 ögrenci, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Çocuk Gelisimi, Diyaliz, Engelli Bakimi ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakimi, Ilk ve Acil Yardim, Yasli Bakimi programlarina 24 ögrenci, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Bilgisayar Programciligi, Gida Teknolojisi, Geleneksel El Sanatlari, Is Sagligi ve Güvenligi, Makine, Mimari Dekoratif Sanatlar, Organik Tarim, Otomotiv programlarina 27 ögrenci ve yurt disindan çesitli programlara 10 ögrenci olmak üzere toplamda KMÜ’ye 248 ögrenci alinacak.
Not ortalamasi önemli
Yatay geçis yapacak ögrencilerin, bulundugu yariyila kadar bütün derslerini basariyla vermis olmasi ve genel not ortalamasinin en az 4.00 üzerinden 2.00 (yüzlük sistemde 60) olmasi gerekiyor. Ayrica açik ve uzaktan egitim veren programlardan yatay geçis yapacak ögrencilerden 4.00 üzerinden 3.25 (yüzlük sistemde 80) not ortalamasi isteniyor.
Basvurular 06 Temmuz - 4 Eylül tarihleri arasinda
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) yatay geçis yapmak isteyen ögrenciler, 06 Temmuz - 4 Eylül 2015 tarihleri arasinda üniversitenin Ögrenci Isleri Daire Baskanligina gerekli belgelerle birlikte sahsen ya da posta ile basvuru yapabilecekler. Ermenek ve Kazim Karabekir Meslek Yüksekokullarina basvuracak ögrenciler ise ilgili yüksekokullarin ögrenci isleri birimlerine müracaat edecekler.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine yatay geçisle ilgili ayrintili bilgiye üniversitenin resmi internet sitesinde yayinlanan //ogris.kmu.edu.tr linkinden ulasilabilir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284