KPSS’de Alan Sinavi 15 Dalda Yapilacak

2013 KPSS için alan sinavi hazirliklari tamamlandi.

KPSS’de Alan Sinavi 15 Dalda Yapilacak

Buna göre ögretmenler, 13 Temmuz’da yapilacak olan KPSS’de 15 farkli alanda sinava girecek. Alacaklari puanin yüzde 60’i alanlarindaki sorulardan gelecek.
Ögretmenler için 2013 KPSS’de tarihi dönem basliyor. Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in “Ögretmenlerimiz için artik Kamu Personeli Seçme Sinav’nda (KPSS) alan sorulari da soracagiz” açiklamasinin ardindan ÖSYM hazirliklarini tamamladi.
Buna göre, 13 Temmuz’da yapilacak olan KPSS’de ögretmenler için 15 farkli alanda soru kitapçigi hazirlanacak. Böylece ögretmenlerin kaderini alanlariyla ilgili sorular belirleyecek.
PUANIN YÜZDE 60’I ALANDAN
Yeni düzenlemeyle ögretmenler, genel kültür, genel yetenek, egitim bilimleri ve alanlariyla ilgili sinav kitapçigi hazirlanacak. Sinav kitapçiklarinda dagilim yüzde 20 genel kültür, yüzde 20 genel yetenek, yüzde 30 egitim bilimleri ve yüzde 30 da alan sinavi seklinde olacak. Böylece ögretmenin alacagi puanin yüzde 60’i kendi bransiyla ilgili olacak.
BELIRLENEN DERSLER
KPSS’de belirlenen alanlar söyle: “Okul öncesi ögretmenligi, sinif ögretmenligi, fen-teknoloji ögretmenligi, sosyal bilgiler ögretmenligi, Türkçe ögretmenligi, matematik ögretmenligi, Ingilizce ögretmenligi, fizik ögretmenligi, kimya ögretmenligi, Türk dili ve edebiyati ögretmenligi, tarih ögretmenligi, cografya ögretmenligi, felsefe grubu ögretmenligi, psikoloji danismanlik ve rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi ögretmenligi.”
Brans sorulari 3 bölümden olusacak
ÖSYM alan sinavinin çerçevesini üç bölümden olusturacak. Belirlenen alanlarda soru agirligi söyle olacak: Akademik ders programi (Yüksek Ögretim Kurumu’nun (YÖK) kur tanimlamasi yaptigi genel ve geçerli ögretim programi) yüzde 40. Ilgili dersin okul programi (Mesela tarih ögretmenligi için lise tarih ders programi) yüzde 50. Alanin ögretimi (özel ögretim teknikleri) yüzde 10.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284