KPSS`de Tercih Islemleri Basladi

Ortaögretim, ön lisans ve lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sinavi`na (KPSS) giren adaylarin, kamu kurum ve kuruluslari kadro ve pozisyonlarina yerlestirmek için tercihler alinmaya baslandi.

KPSS`de Tercih Islemleri Basladi

''Kamu Görevlerine Ilk Defa Atanacaklar Için Yapilacak Sinavlar Hakkinda Genel Yönetmelik'' hükümleri uyarinca bazi kamu kurum ve kuruluslarinin kadro ve pozisyonlarina yerlestirme yapmak amaciyla adaylardan tercih alinacak.

Bu amaçla hazirlanan Kamu Personel Seçme Sinavi KPSS-2012/2 Tercih Kilavuzu ÖSYM'nin ''//www.osym.gov.tr'' internet adresinden yayimlandi.
Kilavuzda, ortaögretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayri olmak üzere tercih yapilabilecek kadro ve pozisyonlar yer aliyor.
Adaylarin kilavuzda yer alan kadro ve pozisyonlari tercih edebilmeleri için 7-8 Temmuz ve 22-23 Eylül tarihlerinde yapilmis olan Kamu Personel Seçme Sinavlarindan (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaögretim/Önlisans) birine girmis ve bu sinavlarin en az birinden ilgili KPSS puanini almis olmasi gerekiyor.
Yerlestirme islemlerinde ortaögretim mezunlari için KPSSP94, önlisans mezunlari için KPSSP93 ve lisans mezunlari için KPSSP3 puani kullanilacak.
Adaylar tercihlerini, 19-28 Kasim 2012 tarihleri arasinda, kilavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC kimlik numaralari ve sifrelerini kullanarak yapabilecek.
Internetten tercih gönderme islemleri, 28 Kasim'da saat 23.59'da sona erecek. Bu süre kesinlikle uzatilmayacak.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284