Kuntoğlu: “Bugün Gerekli Olan En Büyük Güç, Kendinize Duyacağınız Güvendir.” 

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. dönem merkezi ortak sınavlarla ilgili mesaj yayımlayarak açıklamalarda bulundu.

Kuntoğlu: “Bugün Gerekli Olan En Büyük Güç, Kendinize Duyacağınız Güvendir.” 

Temel eğitimden ortaöğretime geçişe yönelik ikinci dönem merkezi sınavlar, 26 Nisan´da başlayacak ve 2 gün sürecek. İlimizde 3 bin 722 öğrencinin gireceği sınavlar, 69 okul ve 332 salonda gerçekleştirilecek. 
Merkezi sınavlarla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 1723 öğretmen ve sınav sorumlusunun görev alacağı sınavların sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için planlamalar yapılarak emniyet güçleriyle birlikte güvenlik önlemlerinin alınmış olduğunu ifade etti. 
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu sınavlarla ilgili bilgilendirmelerin ardından öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: 
“26 Nisan Çarşamba günü saat 09.00’da Türkçe, 10.10’da matematik ve 11.20’de din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden birinci oturum sınavları yapılacak. 27 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda ise aynı saatlerde fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ile yabancı dil derslerinden öğrencilerimiz sınava girecekler. Sevgili Öğrenciler, Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından kendi okullarınızda sınava gireceksiniz. Azim, kararlılık ve gayretle çok çalıştınız. Bugün size gerekli olan en büyük güç, kendinize duyacağınız güven olacaktır. Başarının ilk adımı inanmakla atılır. Sonraki adımlar ortaya koyduğunuz emekle doğru orantılıdır. Sizler birinci dönem sınavlarında ilk tecrübelerinizi yaşadınız. Gördünüz ki büyük heyecanla başladığınız sınavlarda birkaç sorunun ardından daha rahat ve daha kolaylıkla sınavı tamamladınız. İnanın bu iki günde de aynı rahatlığı yaşayacaksınız. Kıymetli Velilerimiz, Siz de çocuklarınızla benzer duygu ve heyecanları yaşıyorsunuz. Bu süreçte çocuklarımıza en büyük destek yine sizlerden gelecek. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ailesinden ve etrafından yeterince destek gören öğrenciler daha başarılı olmuştur. Onun için en büyük zenginliğin her koşulda çocuklarımız olduğunu lütfen unutmayınız. Yalnız yaşanılan hiçbir başarının sevinci, onların size, sizin onlara vereceğiniz güven ve mutluluktan daha fazla olamaz. Bu düşüncelerle öğrencilerimize emekleriyle başarı yolunu çizen değerli öğretmenlerimize ve sınavların gerçekleştirilmesinde çabaları olan tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Sınavlara girecek öğrencilerimize zihin açıklığı içerisinde başarılar diliyorum”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284