Kuntoğlu, “Öğretmenlik, Atanarak Değil Adanarak Yapılacak Bir Meslektir”

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘IV. Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Sergisinde’ tasarlamış oldukları materyallerle ödüle layık görülen Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Arda Danıştay Şanlıtürk, Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Altuntaş ve Müdür Yardımcısı Abdurrahman Güven, Okul Müdürü Ertuğrul Arı ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Kuntoğlu, “Öğretmenlik, Atanarak Değil Adanarak Yapılacak Bir Meslektir”

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Arda Danıştay Şanlıtürk tarafından tasarlanan ‘Aurdino Destekli Hidrolik Robot’ adlı materyal, Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Abdurrahman Güven ile Türkçe Öğretmeni Halil İbrahim Altuntaş ve öğrenciler tarafından hazırlanan ´Mısır Piramitleri ve Mısır Mumyası´ adlı materyaller Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ´IV. Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Yarışma Sergisinde´ ödüle layık görüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu sergide ödüle layık görülen materyaller hakkında Okul Müdürü Ertuğrul Arı’dan bilgiler aldı. Bilim-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (STEM) temelli eğitim projesi olan Aurdino Destekli Hidrolik Robot ve Sosyal Bilgiler dersinde öğrenmeyi somutlaştırma adına yapılan Mısır Mumyası adlı materyaller Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Yarışma Sergisi IV (ALEMTAYS –IV) ne Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KMÜ adına davet edilmeye hak kazandı.

Projenin 320 çalışma arasından ilk 40´a girerek sergilenmeye hak kazandığını belirten Okul Müdürü Arı, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen sergi kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin alan eğitimcileri ve öğretmenlerin derslerinde kullanacakları materyaller ile sergiye katıldığını ifade etti.

“Öğretmenlerimiz yetenek avcısıdır”

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu kazanılan başarının önemli olduğunu vurgulayarak bu tür yarışmalarla öğrencilerde merak duygusunu harekete geçirerek onlara araştırma yapma ve üretme alışkanlığı kazandırabileceğini söyledi. Öğretmenlerin yetenek avcısı olduğunu belirten Kuntoğlu öğrencilerde var olan yeteneği keşfederek ortaya çıkaracak kişilerin öğretmenler olduğunu sözlerine ekledi.

“Öğretmenlik, atanarak değil adanarak yapılacak bir meslektir”

İl Müdürü Kuntoğlu, “Öğrencilere öğrenme ve üretme heyecanını öğretmenler olarak bizler vereceğiz. Heyecan bulaşıcıdır. Öğretmenlerimiz heyecanını öğrencisine sirayet ettirebildiği oranda başarılıdır. Öğretmenlik atanarak değil adanarak yapılacak bir meslektir. Adanmışlık ölçüsünde ülkemizin ekonomisi, eğitimi, refahı ve yaşam standartları gelişerek daha üst seviyelere ulaşacaktır. Bunun gerçekleşmesini sağlayacak en önemli temel taşı eğitimde ortaya koyduğumuz projelerdir. Onun için yapılan tüm projeler bizler için kıymetlidir.

Projelerde emeği geçen ve öğrencilerin ufkunu açan, onlara destek veren idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ders anlatımında kullanacakları materyallerini paylaşmak isteyen akademisyenler ve eğitimcilerin bir araya gelmesini sağlayan serginin sonunda 320 proje, bilim kurulu tarafından değerlendirmeye alındı. Değerlendirme neticesinde yüksek bir puan alan öğretmenler Arda Danıştay Şanlıtürk ve Abdurrahman Güven ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan’ın elinden aldı.

Yarışmaya katılan ve derece alan öğretmenler Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmenler ve akademisyenlerin bulunduğu yarışma sergisinde bu başarı ile Karaman’ın adını duyurmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284