Kuntoğlu, “Öncelikle İyilik Ve Yardımlaşma Bilincini Öğrencilerimize Kazandırmalıyız”

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda lise okul müdürleriyle bir araya geldi.

Kuntoğlu, “Öncelikle İyilik Ve Yardımlaşma Bilincini Öğrencilerimize Kazandırmalıyız”

Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Gününe ilişkin yapılan etkinlikler konusunda katılımcılara kısa kısa bilgiler verdi.

Destekleme ve yetiştirme kurslarının amacından bahsederek konuşmasına devam eden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, kursların devlet nezdinde açılmasının bir hükümet politikası olduğunu vurguladı. Kuntoğlu, “Dershaneler kapatılırken destekleme ve yetiştirme kursları dershanelerin alternatifi olsun diye başlatıldı. Bu konuda bizlere düşen görev açılan kurslarımızda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir” dedi.

“İyilik ve yardımlaşma bilincini öğrencilerimize kazandırmalıyız”

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu veli ziyaretlerinin önemini ifade ederek okul idarecilerinin ve öğretmenlerin veli ziyaretlerini ihmal etmemesini istedi. Sosyal sorumluluk projelerine de değinen Kuntoğlu, “İyilik ve yardımlaşma bilincini öğrencilerimize kazandırmalıyız. İnsanlar makine değil aksine düşüncesiyle duygularıyla hareket eden ve duygularıyla karar veren bir varlıktır. Sayın Bakanımızın da dediği gibi 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde bizler öğrencilerimizi iki kanatlı yetiştirmeliyiz. Maddi kanadı başarı ve bilim, manevi kanadı ise ahlak ve iman. Bu iki temel unsuru birlikte yürütebildiğimiz zaman öğrencimiz hem iyi bir mesleğe sahip olur hem de iyi bir insan yetiştirmiş oluruz. İyi insan vasıflarını kazanması için öğrencilerimizi sosyal sorumluluk projelerine dahil edelim ve iyilikte bulunma duygusunun hazzını yaşatmaya çalışalım” diye konuştu.

“Sosyal, kültürel bilimsel alanlarda yapılan projeler öğrencilerimize yeni kapılar aralayacaktır”

Projeler konusunda da gerekli hassasiyetin gösterilmesini isteyen İl Müdürü Kuntoğlu, “Öğretmenler ve öğrencilerimize artı değerler katacak projeleri önemsiyoruz. Sosyal, kültürel bilimsel alanlarda yapılan projeler öğrencilerimize yeni kapılar aralayacaktır. Projelere başvurular noktasında gerekli çalışmaları yapmanızı istiyorum. Çünkü artık geleceğimiz dijital çağdır. Bu çağa ayak uydurmak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.

“Arsası müsait okullarımıza spor salonu yapacağız”

Yatırımlar ve onarımlar konusunda da bilgiler aktaran Kuntoğlu, “Karaman’da okul ile derslik konusunda sıkıntımız yok. Bundan sonraki hedefimiz arsası müsait okullarımıza spor salonu yapmaktır. Öğrencilerimizin sportif alanlarda başarılar elde etmesi için üstümüze düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Karaman’ın sıfır atık konusunda pilot il olduğuna dikkat çekerek “Sıfır atık konusunda Karaman gayet iyi durumda. Bu konuda eğitim lideri olarak gereken desteği verelim. Öğrencilerimize atık konusunda bilinç oluşturalım” diyerek konuşmasına son verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşmasının ardından söz alan Milli Eğitim Şube Müdürleri bölümleriyle alakalı Okul Müdürlerine bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı, soru cevapların ardından son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284