Kuntoğlu, “Projeleri Tüm Dünya İnsanlarına Huzur Ve Barışı Sağlayacak Fırsatlar Olarak Görüyoruz”

Karaman Lisesinin yürütmekte olduğu Genç Girişimciler (Youth to Business Enterprise) adlı proje kapsamında İngiltere, Fransa, Hollanda, İspanya, Romanya, Polonya ve Slovenya’dan gelen proje ortakları, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ettiler.

Kuntoğlu, “Projeleri Tüm Dünya İnsanlarına Huzur Ve Barışı Sağlayacak Fırsatlar Olarak Görüyoruz”

Misafirleri ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Avrupalı misafirlere Karaman’ın sosyokültürel yapısını ve tarihi hakkında bilgiler verdi. İl Müdürü Kuntoğlu, “Öncelikli olarak Türkiye’ye ve Karaman’ımıza hoş geldiniz. İlimiz, yapmış olduğu Avrupa Birliği projeleriyle adından sık sık söz ettiriyor. Karaman Lisemiz de yapmış olduğu projelerle başarıyı yakalamış bir okulumuzdur. Bizler Avrupa Birliği projelerine önem veriyoruz. Projelerle birlikte proje ortaklarının birbirlerine önemli katkıları olacaktır. Sizleri Karaman’da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Türkiye’nin köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek son yıllarda hem eğitim hem de teknolojik ve kültürel alanlarda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ifade etti. Kuntoğlu, “Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri var. Bu hedefler, sadece ülkemiz insanını değil tüm dünyayı kuşatabilecek sevgi, barış ve huzuru inşa etmeye yönelik hedefler.  Mevlana ve Yunus’un felsefesiyle hayata bakıyoruz. Gittiği yere acı ve hüznü getiren anlayışa karşı bu tür projeleri, birbirimizi daha yakından tanıyacak tüm dünya insanlarına huzur ve barışı sağlayacak önemli fırsatlar olarak görüyoruz. ” ifadelerini kullandı. 

Ziyaret İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun günün anısına vermiş olduğu hediyeler ve çekilen fotoğraflar sonrasında sona erdi. 

2015-2018 yıllarını kapsayan proje ile gençlere iş kurma konusunda yenilikçi çalışmalar için gerekli eğitimler veriliyor. İngiltere’de gerçekleştirilecek son toplantı ile sanayicilere tanıtılacak proje fikirleri sayesinde ilimizde Ermenek Belediyesi işbirliğiyle Ermenek baraj gölünde “göl evleri” isimli bir yüzen butik otel kurmaya yönelik çalışmalar hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284