Kuntoğlu: Sınav Saatinden 15 Dakika Önce Salonda Olun

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran günlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) öncesinde bir mesaj yayımlayarak sınava girecek tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Kuntoğlu: Sınav Saatinden 15 Dakika Önce Salonda Olun

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 10 Haziran 2017 Cumartesi günü başlayarak beş farklı alanda Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gerçekleştirileceğini belirtti. İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, adayların sınav gününden önce sınav merkezlerini görmelerinde fayda olacağını ifade ederek adaylara yanlarında bulundurmaları gerekli belgelerle ilgili hazırlıklarını önceden yapmalarını tavsiye etti.

İl Müdürü Kuntoğlu, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunduğu mesajında şu ifadelere yer verdi: Gecikmelerin sınav esnasında mağduriyetlere yol açmaması için ilk kez bu yıl uygulanan, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarında bulunma zorunluluğu Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da devam edecek. Adaylar saat 10:00’da başlayan sınavlarda (LYS-1,2,3,4,) saat 09:45’ten sonra; saat 14:30’da başlayan sınavlarda (LYS-5) saat 14:15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın önemi ve ciddiyeti sizi korkutarak endişe ve strese yol açmasın. İlk adım olarak Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile sınavınızın telaşsız daha iyi geçtiğini tecrübe ettiniz. Lisans Yerleştirme Sınavında artık daha rahatsınız. Sizler, tüm hazırlıklarınızı tamamlayarak yapılması gerekenlerin hepsini yaptığınıza inanarak sınava giriyorsunuz. En büyük gücünüz de buradan geliyor. Başarı yolunda size en büyük katkının kendinize duyduğunuz güvenden geleceğini unutmayınız. Değerli Anne ve Babalar, Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Evladınız, göz bebeğiniz olan çocuklarınız için sınavın sonucu her ne olursa olsun; her zaman onların yanında olduğunuzu gösterip onlara moral vermelisiniz. Sınavlar telafisiz, tekrarı olmayan, bir başlangıç veya bitiş anlamına gelmez. Sınavlar gelir geçer ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Öğrencilerimizin uzun soluklu çalışmalarının karşılığını almak için her birimize sorumluluklar düştüğünü hatırlatarak sürücü ve vatandaşlardan, mümkün olduğu kadar sessiz ve sakin bir sınav yapılabilmesi için adayların dikkatlerini dağıtacak gürültüden uzak durmalarını ve onlara yardımcı olmalarını istirham ediyorum. Bu vesileyle öğrencilerimizin eğitiminde emeklerini ve desteklerini esirgemeyen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek adaylara Allah’tan zihin açıklığı ve başarılar diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284